Barclays ha retallat la valoració de Mediaset fins als 7,5 euros des dels 8,5 euros anteriors i el títol ha caigut amb força aquest divendres (-2,81%). Aquests experts també han rebaixat el preu objectiu de Atresmedia (-4,38%) fins als 6,5 euros per acció, cosa que també penalitza aquesta companyia de mitjans avui.
- 4,33€
- -0,35%
- -
- -
Les dues empreses cotitzen actualment per sota d'aquests valors teòrics (6,2 euros i 5,4 euros, respectivament) però aquesta retallada suposa una nova notícia negativa per aquestes en un moment en què hi ha molts dubtes al voltant del sector i, en particular, entorn del mercat publicitari.
Els últims informes relacionats amb les companyies de mitjans alerten de la debilitat de la publicitat i també de la competència. Així, plataformes com Netflix, HBO o Youtube estan atraient més publicitat cada vegada en detriment dels formats de televisió tradicionals.
Mediaset va perdre els seus mínims anuals a finals del mes de juny després que Morgan Stanley llancés un informe en què retallava dràsticament el seu preu objectiu (fins als 6,3 euros des dels 10,9 euros) i en el qual advertia de la caiguda gradual dels ingressos per publicitat a la televisió tradicional i a favor dels nous formats de televisió. Morgan Stanley vaticinava llavors caigudes a les grans companyies de televisió del 40% durant els pròxims mesos.
L'informe de Morgan no ha estat l'únic negatiu sobre Mediaset durant els últims mesos. També durant l'estiu, la companyia va veure com Deutsche Bank i Liberum publicaven informes desfavorables. En el cas del banc alemany, retallava el preu objectiu, tant de Mediaset com de Atresmedia, fins als 6 euros. Deutsche alertava que els ingressos publicitaris havien tocat sostre i que tendiran a contreure davant l'auge dels canals de pagament, com Movistar, o de les plataformes de reproducció en continu (streaming), com Netflix o HBO.
Així mateix, els experts de Liberum van publicar un informe al mes de juliol també retallant els seus preus objectius sobre Mediaset i Atresmedia (fins als 8 euros des dels 9,2 en el cas de la primera, i fins als 7,7 euros des dels 9,5 euros per a la segona). Això sí, per a les dues van reiterar el seu consell de 'mantenir'. Pel que fa a les debilitats, n’identifiquen diverses, com la possible reintroducció en el negoci publicitari d’RTVE, el fet que les televisions de pagament s'estiguin fent amb una quota cada vegada més gran del mercat publicitari i la competència dels operadors d’OTT (Amazon, Netflix...).