ep archivo   carteles de senalizacion del recinto de mediaset espana comunicacion en madrid a 5 de
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

El grup italià de mitjans de comunicació Mediaset, controlat per la família Berlusconi, estudia llançar una OPA sobre el percentatge que no posseeix a la seva filial Mediaset España, la cadena de televisió que compta amb els canals Telecinco i Cuatro. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit suspendre la cotització del valor tot esperant informació rellevant.

  • 2,89€
  • -4,24%

L'objectiu de la família Berlusconi seria fusionar les dues companyies, segons ha publicat Bloomberg. Aquesta operació ja va ser plantejada el 2019, però llavors no va tenir èxit, com recorden els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 7 euros.

"Si es produeix l'operació, no sorprendria, ja que la companyia ha reiterat en nombroses ocasions que els moviments de consolidació segueixen sent l'escenari central a Mediaset España. El nomenament recent com a president de Borja Prado, un banquer d'inversió amb àmplia experiència en fusions i adquisicions, ha estat interpretat com un moviment encaminat a reprendre l'operació de fusió amb Mediaset Italia", expliquen aquests analistes.

"La clau per a l'accionista de Mediaset Espanya estarà, lògicament, en la contraprestació que puguin oferir. Com a referència, a l'OPA anterior oferien l'equivalent a 6,28 euros per acció (+24% sobre tancament) encara que en accions. Però el retorn de les dues companyies ha estat negatiu des d'aleshores, de manera que aquesta referència ja no sembla vàlida. La mitjana del preu de Mediaset España en borsa en els darrers 6 mesos és de 4,4 euros per acció”.

"Comentaris que no sorprenen en absolut", afegeixen els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb una valoració de 7,16 euros. "Creiem que passarà abans o després, tal com avancem al nostre informe sobre la companyia fa escasses setmanes", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador