ep manuel menendez 20190328105603
EUROPA PRESS - Archivo

Màxima tensió en el projecte de fusió Unicaja-Liberbank, que fa diverses jornades que està encallat per les diferències sobre la direcció del futur banc durant els propers anys. A això s'ha afegit el rebuig dels sindicats del banc andalús a la figura de Manuel Menéndez, conseller delegat del banc asturià i que està cridat a ser l''home fort' de l'entitat d'aquí a dos anys, cosa que no agrada gens a la Fundación Unicaja.

  • -
  • -
  • 1,25€
  • -0,24%

CCOO Serveis d'Unicaja Banc ha manifestat el seu rebuig al fet que Manuel Menéndez pugui prendre les regnes del potencial grup resultant després de la fusió amb Liberbank. En un comunicat, la representació laboral del banc andalús ha avisat de la seva oposició frontal, després de diverses notícies aparegudes als mitjans sobre aquesta possible composició de govern corporatiu.

Des que Manuel Menéndez, actual conseller delegat de Liberbank, assumís la gestió de Cajastur el 1995, l'entitat devia prendre decisions unilaterals sense negociar amb la representació laboral, segons CCOO.

També denuncia que no s'han aplicat sobre la plantilla els acords ni els convenis plantejats, cosa que ha portat CCOO de Liberbank a haver de judicialitzar multitud d'assumptes que han acabat a l'Audiència Nacional.

"En Unicaja Banc aquesta no és la forma de portar les relacions laborals", han subratllat des del sindicat, i han afegit que el banc andalús sempre s'ha caracteritzat per mantenir una política de diàleg i de comunicació acceptablement fluida i de respecte als acords que milloren les condicions laborals.

D'aquesta manera, CCOO ha advertit que "mai donarem suport a una forma caciquil i perjudicial per als interessos dels treballadors i, al cap i a la fi, de la mateixa entitat".

En resum, ha exigit que el model de govern pel qual es regeixi la futura entitat vagi en línia amb el que hi ha actualment a Unicaja i no apliqui l'"unilateral, lesiu i dictatorial" de Manuel Menéndez.

L'entitat combinada tindria una plantilla de 9.972 treballador (6.274 d'Unicaja Banc i 3.698 de Liberbank) i una xarxa de 1.608 oficines (1.029 d'Unicaja i 579 de Liberbank).

Liberbank i Unicaja Banc encara no han convocat els seus respectius consells d'administració en reunió extraordinària per donar el pas definitiu a la integració.

La idea d'ambdós grups era que els seus consells poguessin tancar l'operació aquest 2020, ja que, en cas contrari, haurien de reiniciar el procés d'intercanvi d'informació i d'accés als seus respectes llibres.

Les entitats es troben des de fa setmanes a la fase final d'un procés els contactes preliminars del qual van ser confirmats a principis del passat mes d'octubre després de l'anunci de la unió entre CaixaBank i Bankia per crear el banc més gran d'Espanya. No obstant això, les diferències per la futura direcció del banc amenacen amb fer fracassar la fusió per segona vegada, després del fallit intent de 2019.

Noticias relacionadas

contador