ep una pancarta publicitaria de masmovil en el escaparate de una tienda
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
22,50€
  • 0,00€
  • 0,00%

La notificació remesa al regulador, datada aquesta setmana, detalla que es tracta, en concret, de 990 bons convertibles per 26,5 milions d'accions de la companyia, en una operació que respon a l'acord assolit el passat mes de maig entre l'empresa i el fons amb domicili social a les Illes Caiman.

MásMóvil ha tancat l'operació de recompra del bo convertible de Providence per un total de 883 milions d'euros, xifra que ha suposat la reducció de la presència del fons nord-americà a la companyia de telecomunicacions fins al 9,2%.

Segons consta als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquesta disminució de la participació de Providence suposa la irrupció del vehicle inversor de la família Ybarra Careaga, Onchena, com el major accionista de MásMóvil.

En concret, la 'family office' controlada al 90% per Carmen Ybarra, segons la CNMV, manté el control del 13,3% de la companyia a través dels drets de vot adquirits sobre les 105.825 accions de manera directa i 17.400.000 de títols de forma indirecta.

Com ja va anunciar el conseller delegat de MásMóvil, Meinrad Spenge, durant una trobada amb la premsa, la companyia va procedir al pagament del segon tram de la recompra del bo convertible de Providence el passat 17 de desembre, de gairebé els 550 milions d'euros, que se suma als 351 milions abonats el passat mes de maig i que representaven al voltant del 40% del deute.

D'aquesta manera, Providence ha deixat de ser el principal accionista de la companyia de telecomunicacions, en passar de controlar el 29,2% previ a l'operació a l'actual 9,2%, que manté per mitjà de 12 milions de títols de la societat de manera indirecta.

Així, per darrere d'Onchena i Providence es troben una altra family office, Global Portfolio Investment, amb el 8,1% del capital; BlackRock, que es va incorporar a l'accionariat de l'empresa aquest mes de desembre, amb una participació equivalent al 5,2% del capital, i Fidelity, que manté un 5% a la companyia.

Noticias relacionadas

contador