Les companyies de telecomunicacions viuen des de fa uns mesos una situació d'hibernació d'una part substancial de la seva activitat. Les portabilitats, els canvis de companyia, estan prohibides fins que s'aixequi l'estat d'alarma per evitar la presència de tècnics als domicilis dels consumidors. Això sí, amb l'excepció dels contractes de mòbil, on si es pot canviar de companyia perquè no comporta cap mena de desplaçament. I, sense portabilitats, les guerres de preus queden en treva.
- 22,50€
- 0,00%
No obstant això, aquesta situació pot estar molt a prop d'acabar, perquè un dels operadors més actius en aquesta guerra de preus, sobretot pels clients amb tarifes més baixes, augura una nova guerra de preus quan s'aixequin les restriccions i la quarantena.
Així ho va indicar aquest dijous el conseller delegat de MásMóvil, Meinrad Spenger, a la conferència amb analistes amb motiu de la presentació de resultats del primer trimestre de l'any. El directiu va apuntar que la dinàmica del mercat camina en aquesta direcció, en referència a la pressió dels preus a l'hora de captar nous clients.
XIFRES I DIVIDEND
Spenger va apuntar que, donada la quarantena, molts clients que només tenen contractat mòbil, faran el salt a la contractació de serveis de banda ampla fixa i, aquí, de nou s'obriria una altra oportunitat per captar clients entre els operadors. És a dir, competir per un mercat on les opcions de creixement, sense robar clients, són molt reduïdes i totes les companyies tracten de minimitzar el nombre de clients que es donen de baixa, ‘churn’ en terminologia de les ‘telecos’.
Noticia relacionada
No sin mi wifi ni mi móvil: los clientes no dejan de pagar el teléfono pese al CovidDe moment, al tancament del primer trimestre i amb només dues setmanes d'estat d'alarma, els resultats de MásMóvil no se n'han ressentit: els seus ingressos van repuntar un 16%, situant-se en 445 milions d'euros i va captar 373.000 clients. Mentrestant, el seu resultat net es va mantenir estable en els 22 milions. No obstant això, Spenger sí que va assumir que serà al segon trimestre quan es percebi l'impacte de la crisi del coronavirus, i si hi ha algun tipus d quant a impagaments.
Davant aquesta situació, el que queda en l'aire és el dividend. Després de deixar entreveure a la fi de febrer que al 2021 seria previsible una retribució als seus accionistes, ara aquesta decisió no és tan ferma. “Enguany no creiem que sigui el moment adequat per pensar en dividends. L'any vinent podrem veure-ho, ho podem avaluar”, va assegurar Meinrad Spenger a la trobada amb inversors. Caldrà esperar a veure com evoluciona l'any i la baralla per clients i per la rendibilitat per a veure si aquesta retribució es materialitza.