ep antonio coimbra presidente de vodafone espana
VODAFONE - Archivo

António Coimbra, president de Vodafone España, no renovarà el seu mandat de president que acaba el 30 de setembre, iniciant un nou cicle a la seva carrera professional, segons ha informat aquest dimarts l'operadora. Mário Vaz, CEO de Vodafone España, assumirà la presidència de la companyia amb data 1 d'octubre.

António Coimbra va ser conseller delegat de Vodafone Espanya des del setembre del 2012 fins a l'octubre del 2020 i president de la companyia des del gener del 2018.

Vodafone destaca que, com a president no executiu de Vodafone España, Coimbra ha enfortit la presència institucional i corporativa de l'operadora, impulsant les relacions amb l'Administració pública per a la creació d'un marc regulador més just per al sector, i ha estat clau a la decisió del Grup Vodafone d'establir el centre europeu d'innovació a Màlaga. També subratlla que Coimbra ha treballat amb la seva Fundació per fer-ne un referent en l'ús de la tecnologia per a l'adquisició de competències digitals entre els joves de 6 a 12 anys de tot el país amb el programa Digicraft.

António Coimbra, que compta amb més de 35 anys d'experiència a la indústria de les Tecnologies de la Informació i Comunicacions (TIC), va iniciar la seva carrera professional a Siemens el 1987, passant per Olivetti el 1991, i el 1992 es va incorporar a Telecel, avui Vodafone Portugal, com a director de venda directa. El 1994 va passar a ser director de màrqueting i el 1995 es va incorporar al Consell d'Administració, primer com a vicepresident responsable de les àrees de Màrqueting i Suport al Client i després de les àrees de Màrqueting, Vendes i Operacions. El 2004 va ser nomenat Chief Marketing Officer a Vodafone Japó i el setembre de 2009 va ser designat com a president executiu de Vodafone Portugal fins a la seva incorporació com a CEO de Vodafone Espanya el 2012. Ha estat també membre del Màrqueting Board del Grup Vodafone entre 2000 i 2009 i membre del Comitè Executiu del Grup Vodafone entre el 2012 i el 2020.

“António Coimbra ha realitzat una contribució decisiva al negoci espanyol en un moment de canvi i transformació en què calia una visió audaç i un fort lideratge per competir en el negoci de la fibra ultraràpida, els serveis convergents i la TV. A més, António és un referent per a tots els que formem part de la companyia i un model a seguir pels seus valors i compromís amb la marca i el client”, ha dit Mário Vaz, CEO de Vodafone España.

"Durant aquests anys ha assumit nombrosos reptes, fruit de la seva visió estratègica, capacitat per al lideratge i gestió del talent individual i col·lectiu, amb un gran compromís per assolir els objectius i un esforç constant per créixer i impulsar l'activitat comercial i crear el futur junts”, ha afegit Vaz.

Noticias relacionadas

contador