ep el presidente de mapfre antonio huertas durante la presentacion de resultados de mapfre en su
Marta Fernández Jara - Europa Press

Berenberg torna a reiterar aquest dilluns el consell de vendre Mapfre, amb un preu objectiu d'1,79 euros, després que l'asseguradora publiqués resultats a la setmana passada. Mapfre cotitza aquest dilluns als 1,95 euros, amb lleus pujada del 0,3%.

  • 2,12€
  • -0,19%

Diu la companyia alemanya que als comptes de la companyia corresponents al 2023 hi ha hagut dues sorpreses. En primer lloc, l'augment, "molt benvingut", del 5,9% al dividend final. "Podria assenyalar una nova era per a Mapfre, al nostre parer".

En segon lloc, i no tan positiu, un deteriorament no desitjat en la seva ràtio combinada de motor a Iberia, que va augmentar en 4,1 punts percentuals enfront del trimestre anterior.

"Encara que reduïm lleugerament els nostres guanys, la direcció presentarà nous objectius a la Junta General del 15 de març. Més detalls sobre els plans a llarg termini del grup per al dividend podrien tenir un impacte material en la valoració de l'empresa", comenta Berenberg.

Mapfre va anunciar dimarts passat un resultat net el 2023 de 692 milions d'euros, un 7,7% més que el 2022. La companyia va precisar que el resultat net s'hauria situat als 767 milions d'euros (+19,4%) sense el deteriorament de 75 milions d'euros del fons de comerç dels Estats Units. Els ingressos van augmentar un 9,2% l'any passat, fins als 29.509 milions d'euros, i les primes van créixer un 9,7%, fins als 26.917 milions, la xifra més alta de la història. Així mateix, va comunicar un dividend complementari a càrrec de l'exercici 2023 de 9 cèntims per acció, un 5,9% més que el de l'any anterior.

"La decisió de Mapfre d'augmentar el dividend va prendre per sorpresa els inversors, tot i això, entenem que té la capacitat de pagar un dividend més gran i la direcció va mostrar una gran confiança en aquesta perspectiva", escriu Berenberg. "Al nostre parer, comprometre's amb una política de dividends que ofereixi un creixement sostenible a llarg termini sovint ha impulsat un sòlid rendiment en el preu de les accions i pot canviar dràsticament la valoració que alguns inversors atribueixen a una empresa".

Noticias relacionadas

contador