ep antonio huertas presidentemapfre 20180621130208
UIMP

Mapfre no aclareix si els 36.450.000 d'euros que li requereix el jutge per la pòlissa de responsabilitat civil de l'auditor de Pescanova estan provisionats o es carregaran contra resultats. El seu president, Antonio Huertas, considera que l'exposició de l'asseguradora per aquesta assegurança és "limitada".

  • 2,43€
  • 0,58%

El jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, exigeix ​​a Mapfre Assegurances d'Empreses, Companyia d'Assegurances i Reassegurances una fiança superior als 36 milions d'euros per la pòlissa de responsabilitat civil que tenia signada amb BDO Auditors. Aquesta signatura és una de les principals acusades en el judici a la cúpula de Pescanova per irregularitats comptables.

L'asseguradora ha de respondre "civilment de manera directa" en conformitat amb la "pòlissa d'assegurança obligatòria de responsabilitat civil, de cobertura dels danys provocats durant l'exercici de l'activitat professional de BDO Auditors i Santiago Sañé Figueres", segons assenyala l'acte.

Huertas, durant la celebració del curs “L'economia davant la cadena de blocs. El que ha de venir”, organitzat per BBVA i Apie, a Santander, ha rebutjat referir-se a aquest tema. "La nostra política, òbviament, és no parlar de clients i no parlar de situacions que tenim en tràmit de prestacions o situacions en què s'està treballant", ha assenyalat.

Tot i això, ha indicat que l'exposició de Mapfre per aquesta responsabilitat civil és "molt limitada" i "en absolut rellevant". "Si ho hagués estat, ja ho haguéssim comunicat al mercat", ha afegit el president de l'única asseguradora de l'IBEX 35.

La companyia d'assegurances "haurà de prestar fiança fins on arribi la seva cobertura, que inicialment ha estat acreditada als 36.450.000 d'euros", diu l'acte. Aquest import, de no haver estat provisionat o de no existir un reassegurança que hagi permès a la companyia distribuir el risc, podria suposar una pèrdua extraordinària en els comptes de 2018 de l'entitat.

Aquesta situació es produeix després que Mapfre patís una caiguda del 9,3% en els seus comptes del primer trimestre, que van reflectir un benefici de 187 milions d'euros, amb descensos en totes les àrees de negoci, en part per la caiguda de les divises de molts dels països on opera.

LA REGULACIÓ NO HA DE FRENAR LA INNOVACIÓ

Segons Huertas, la regulació del sector financer és "benvinguda", "necessària" i "imprescindible", si bé, no pot suposar un "fre a la innovació". El president de Mapfre reconeix que actualment el context europeu és complex i de vegades les companyies es troben "moltes barreres o sostres" a l'hora de realitzar la seva activitat.

Huertas creu que en ocasions la regulació s'implementa "tractant-se d'anticipar situacions que en absolut són amenaces" i que, en tot cas, "la regulació no pot ser un fre a la innovació". "S'ha de garantir un potencial aprofitament del retorn d'aquesta innovació i que grans i petits puguin jugar a això", ha afegit.

Amb "petits" el president de Mapfre es refereix a les empreses emergents del sector, que de vegades "pretenen desenvolupar els seus models de negoci i evitar la regulació que existeix en aquest negoci". En resum, el president de Mapfre demana a les autoritats "que el nivell de competència sigui adequat".

A aquest objectiu podria coadjuvar la creació d'un sandbox o laboratori de proves de regulació per al sector financer. El Govern sortint del PP va arribar a idear un avantprojecte de llei que va sotmetre a consulta pública, però el futur d'aquesta normativa depèn ara de la nova ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño.

Noticias relacionadas

contador