mango hangar
MANGO

Mango, un dels principals grups d'Europa de la indústria de la moda, reforça el seu compromís amb la sostenibilitat després de refinançar el deute i vincular-lo per primera vegada a la història de la companyia a criteris ESG (medi ambient, social i bon govern corporatiu), segons un comunicat oficial de la companyia.

Amb aquesta operació, Mango, que va tancar 2021 amb beneficis a màxims de gairebé una dècada i amb una estructura financera totalment sanejada, aconsegueix allargar el calendari de pagaments dels seus compromisos financers, millora el preu del seu deute, duplica la disponibilitat de línies revolving de circulant i introdueix criteris de sostenibilitat, un dels vectors de desenvolupament de la indústria de la moda.

Ha estat CaixaBank que ha liderat la transacció actuant com a agent coordinador, banc agent i agent de sostenibilitat, a més de ser un dels tres bookrunners amb BBVA i Banc de Sabadell. Els altres bancs participants a l'operació han estat: Banc Santander, Erste Bank, Deutsche Bank, Ibercaja i Unicaja. El despatx Broseta a Barcelona ha actuat com a assessor legal de l'operació.

Mango ha acordat amb el seu pool bancari estendre fins al 2028 el calendari de venciments (previstos fins ara per al 2022 i el 2023) del seu principal préstec sindicat, amb un saldo viu de 236 milions d'euros.

L'operació, que s'ha signat aquest matí, suposa la constitució d'un nou préstec sindicat per un import total de 200 milions d'euros, 150 milions d'euros dels quals s'amortitzaran de forma lineal fins al 2027. Els altres 50 milions d'euros corresponen a una línia de finançament que podrà ser utilitzada fins al 2024 per a inversions en capex de la companyia i que, en cas de ser disposada, s'amortitzarà en un únic venciment bullet el 2028.

Addicionalment, la companyia ha convingut amb els bancs la possibilitat de duplicar la disponibilitat de línies de finançament mitjançant dues pòlisses de crèdit (revolving credit facilities), per un import total de 200 milions, que estarien disponibles en cas que la companyia ho estimés oportú.

Margarita Salvans, directora financera de Mango, assenyala que “és una transacció històrica per a la companyia. No només hem vinculat per primera vegada el cost del deute a indicadors de sostenibilitat, sinó que, a més, hem aconseguit estendre el calendari de venciment, millorant el cost, i alhora hem duplicat la nostra capacitat de finançament”.

Mango ha aconseguit reduir el cost mitjà del préstec respecte al cost del sindicat anterior i encara es podrà veure incrementada aquesta rebaixa en condicionar-ne el preu a la consecució d'objectius sostenibles, entre altres indicadors. D‟aquesta manera s‟ha lligat el marge als objectius corporatius d‟ús de fibres sostenibles i reducció d‟emissions de CO2 (abast 1 i 2).

En concret, el compromís passa per assolir el 2025 un 100% d'ús de cotó sostenible, polièster reciclat i fibres cel·lulòsiques d'origen controlat, així com reduir més d'un 10% les emissions de CO2 (abast 1 i 2). Aquests objectius han estat validats en una Second Party Opinion elaborada per Anthesis Lavola.

Noticias relacionadas

contador