cbohl
0,28€
  • 0,01€
  • 3,08%

La Comunitat de Madrid reclama a OHL 356 milions d'euros pels "danys i perjudicis" que ha causat la paralització de les obres del tren de Navalcarnero. Segons calcula la Conselleria de Transports, aquesta quantitat es deu a les pèrdues dels beneficis esperats que va causar la no execució d'aquesta línia. Les accions d'OHL cauen més d'un 2% durant la sessió d'aquest dilluns.

La companyia concessionària de les obres, que pertany al grup OHL, va rebre la notificació el passat 25 d'octubre, segons una informació publicada aquest dilluns per El Mundo. Es tracta de Cemonasa, que, a més, es troba actualment en fase de liquidació després d'entrar en concurs de creditors el 2017.

Tal com han assegurat fonts de la companyia al diari que aquesta resolució serà recorreguda "defensant la seva absoluta improcedència", alhora que anuncien que arribaran "a les més altes instàncies judicials en el cas de ser necessari perquè el contracte es troba prèviament resolt sense possibilitat d'exigències de danys i perjudicis".

La companyia assegura que "el contracte es troba prèviament resolt sense possibilitat d'exigències de danys i perjudicis"

Dels 356 milions exigits, pràcticament el 80% correspon al que tècnicament es coneix com lucre cessant, és a dir, el que la Comunitat de Madrid calcula que s'ha perdut per la no execució d'aquesta obra. Uns beneficis esperats tant als 9,7 milions de viatgers anuals que s'estimava que farien ús d'aquesta línia de tren com al Govern regional pels impostos que va deixar de recaptar per l'IVA dels bitllets i l'IRPF dels treballadors.

Les obres van començar a realitzar-se fa una dècada i estava previst que es culminaran en un termini de 30 mesos. La seva inauguració s'esperava per abans de 2011. Però el 2010, quan les obres es trobaven al 30%, l'empresa concessionària va parar els treballs i assegurava que es devia, entre altres coses, a la no aportació de 50 milions d'euros per part del Govern madrileny.

Aquesta infraestructura, adjudicada a OHL per l'Executiu d'Esperanza Aguirre, suposava la construcció i explotació d'una línia de tren entre Móstoles i Navalcarnero. Pressupostada en 362 milions d'euros i amb un traçat de 14,8 quilòmetres de vies i set estacions, anava a permetre als usuaris arribar a Atocha en 40 minuts.

Noticias relacionadas

contador