kkr envisage d investir davantage dans le reseau fixe de telecom italia

El fons Macquarie Group i el banc públic Italià Cassa Depositi e Prestiti (CDP), comparable a l'ICO espanyol, han presentat una oferta per la xarxa de telefonia fixa de Telecom Italia. La proposta també contempla l'adquisició de la seva participació en el negoci de cable submarí conegut com a Sparkle, agrupades a la societat Netco.

En un comunicat fet públic diumenge a última hora, Cassa Depositi e Prestiti va dir que el consell d'administració aprovava l'oferta per la xarxa del teleoperador transalpí, encara que no van especificar les condicions de la proposta.

Segons informa Bloomberg, l'oferta, de caràcter “no vinculant”, iguala la valoració de 20.000 milions d'euros de KKR per la xarxa, però oferiria una quantitat més gran en efectiu pels actius. Les fonts del mitjà nord-americà assenyalen que l'accionista més gran de Telecom Itàlia, la francesa Vivendi, valoraria el negoci en uns 30.000 milions d'euros.

El suport del govern italià és crucial per a qualsevol inversor potencial a Telecom Italia, un antic monopoli estatal sotmès a pressions importants per reduir el deute de 20.000 milions d'euros. CDP posseeix gairebé el 10% de Telecom Italia i una participació majoritària al seu rival Open Fiber.

La primera ministra transalpina, Giorgia Meloni, ha assenyalat que considera la xarxa de Telecom Italia un actiu estratègic que ha de romandre sota supervisió pública. En aquest sentit, des d'Itàlia assenyalen que el Govern es reserva el dret de veto sobre aquests actius considerats estratègics, ja que el desig de Roma és salvaguardar els 40.000 llocs de treball de l'empresa.

L'oferta se sotmetrà a l'examen preliminar de l'anomenat comitè de parts implicades de Telecom Italia i és possible que es revisi en una reunió del consell d'administració prevista per al 15 de març, segons ha informat Telecom Italia en un comunicat. Així mateix, la companyia ha assenyalat que l'oferta expira el proper 31 de març.

Telecom Italia va dir al mes passat que estava buscant millors condicions que les ofertes per KKR abans del 31 de març, després d'una revisió preliminar de l'oferta no vinculant. Segons TIM, la proposta "no reflecteix plenament el valor de lʻactiu ni les expectatives de la companyia". El 2021, la companyia telefònica va rebutjar una oferta de l'empresa nord-americana per la totalitat de l'empresa.

Noticias relacionadas

contador