ep los hermanos amodio
CAABSA

Luis i Mauricio Amodio, amos de Grup Caabsa, es convertiran en els principals accionistes d'OHL amb un objectiu clar: recuperar el múscul financer de la constructora i impulsar-ne la cotització. Els germans mexicans estan convençuts de poder "retornar-li a curt termini la viabilitat, reactivar-ne la capacitat financera i el prestigi empresarial", segons destaquen en un comunicat.

  • 0,29€
  • -0,88%

La feblesa borsària de la companyia és palpable. Es troba molt lluny dels màxims de 2014, quan cotitzava per sobre dels 17 euros, però els mexicans esperen rellançar el preu de les accions quan comencin a prendre decisions.

Al tancament d'aquest dijous, els seus títols es pagaven a 0,862 euros, gràcies al repunt del 56,73% que van observar després de l'entrada dels Amodio en el capital. Convé puntualitzar que van pagar 1,1 euros per acció, el doble del preu que registrava quan va concloure la sessió del dimecres.

"El violent rebot l'ha situat de cop a la important resistència del buit baixista setmanal dels 0,88 euros. Tancar-lo seria un clar senyal de fortalesa a curt termini. Però, rebots a part, la que mana és la tendència de fons, i aquesta és baixista. Molt baixista", matisa José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'. "Només cal mirar el títol per adonar-se que es troba encaixat en d'un impecable canal baixista de fons des dels màxims de 2014", afegeix.

Per retornar la confiança als inversors, hauran d'apuntalar els comptes de la companyia, que actualment és la sisena constructora d'Espanya. De moment, l'any ja ha començat amb pèrdues de 7,3 milions d'euros, encara que és just recordar que el primer trimestre és històricament el més fluix per a les constructores. Així i tot, l'excepcional situació que es viu enguany a causa del coronavirus fa preveure uns resultats pitjors al segon trimestre, a causa de la completa paralització del sector durant les dues primeres setmanes d'abril.

L'ACORD VILLAR MIR-AMODIO

Aquest dijous es coneixia que la família Amodio havia desemborsat 50,43 milions per adquirir un 16% del capital social que el Grup Villar Mir té a OHL. Els mexicans es convertiran en els màxims accionistes, una vegada que exerceixin la seva opció obligatòria d'adquirir un altre 9% addicional abans del 22 de novembre de 2020, elevant la seva participació al 25%. I ja han deixat clar que no han aterrat a la companyia per tenir-hi un paper testimonial.

La seva intenció és liderar el projecte des del primer moment per tal de "reduir costos i millorar l'eficiència operativa, buscant retornar l'equilibri entre tenidors de bons i accionistes, restaurar la col·laboració amb els bancs i tornar a una senda de beneficis que permeti l'enfortiment i creixement". Per això, pretenen entrar al consell d'administració quan sigui possible.

L'operació s'ha tancat després d'unes àrdues converses amb la família Villar Mir. La primera opció era la fusió de Caabsa i OHL, però la negociació no va arribar a bon port i va ser aparcada dimecres passat. Només un dia després (aquest dijous), per la predisposició que mostraven totes dues parts per arribar a un acord, es va tancar aquest traspàs del 25% de la companyia.

Luis Fernando Martín Amodio, enginyer civil, i Julio Maurici Martín Amodio, enginyer industrial, van fundar Grup Caabsa al 1979. Són més de 40 anys d'història, que els han portat a formar un conglomerat compost per 25 empreses de diferents sectors (construcció, immobiliari, serveis, concessions, etc) i més de 6.000 empleats. "Estem convençuts de poder aportar tota la nostra experiència, valors i capacitat per apuntalar el futur d'OHL com un jugador d'excel·lència global", apuntaven.

Noticias relacionadas

contador