ep la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa en el curso organizado por apie y bbva
EUROPA PRESS

Els bancs són, l'un darrere l'altre, els pitjors valors de l'Ibex aquest dimecres, amb Bankinter al capdavant. El 'banc taronja' perd un 2,5%, seguit per Sabadell (-2,3%); Bankia (-1,5%); Santander (-1,3%); BBVA (-1,18%) i CaixaBank (-1%). JP Morgan ha publicat un informe sobre el sector bancari espanyol, en el qual diu que continua sent cautelós i aprofita per rebaixar Bankinter.

  • 7,93€
  • -2,51%

"En general, mantenim la cautela amb els bancs espanyols, sense cap recomanació de 'sobreponderar'", indica.

JP Morgan ha rebaixat Bankinter a 'infraponderar' des de 'neutral', en considerar que està més exposat que la resta al risc que suposa la Covid-19.

El banc estatunidenc preveu una "qualitat d'actius tèrbola" a la banca espanyola aquest any per la moratòria de pagaments i la feblesa macro. JP Morgan explica que ha utilitzat un model per pronosticar la direcció de les futures pèrdues dels bancs espanyols que té en compte la deterioració de les perspectives macroeconòmiques, l'augment de l'atur i la caiguda dels preus immobiliaris.

"El model prediu pèrdues de préstecs de 97 punts bàsics/72 punts bàsics/67 punts bàsics enfront de les estimacions de JP Morgan de 130 punts bàsics/88 punts bàsics/59 punts bàsics per als bancs espanyols el 2020/21/22", explica. "Encara que fins ara no s'observa cap estrès en la qualitat dels actius i la taxa de morositat, creiem que la morositat començarà a augmentar a mesura que les moratòries de pagament del consumidor/hipoteca expirin durant el quart trimestre de 2020 i primers trimestres de 2021, i s'esgotin els préstecs ICO garantits pel govern", adverteix.

Noticias relacionadas

contador