ep empresa logista
EUROPA PRESS - Archivo

Logista ha guanyat un 12,4% menys durant els nou primers mesos del seu any fiscal, que va des de l'1 d'octubre de 2019 fins al 30 de juny de 2020. Els ingressos de la companyia han crescut un 3,8% en aquest període, fins a 7.661,2 milions d'euros.

  • 27,24€
  • 0,59%

Els ingressos de distribució de tabac han experimentat un repunt a França i Itàlia per compensar la reculada registrada a Espanya.

El benefici d'explotació ajustat de Logista en aquest període ha ascendit fins als 175,3 milions d'euros, un 5% més si s'exclouen els impactes no recurrents fruit de la pandèmia. Al seu torn, el benefici d'explotació de l'empresa ha arribat a 134,1 milions.

El consell d'administració ha aprovat distribuir un dividend a compte de l'exercici de 0,39 euros bruts per acció, la qual cosa suposa un increment del 5,4% respecte al dividend a compte repartit en l'exercici anterior.

La firma ha destacat que l'entorn macroeconòmic als principals països on opera durant els cinc primers mesos del present exercici fiscal va ser, en general, similar al que s'observava al tancament de l'exercici anterior.

No obstant això, segons ha explicat, els esdeveniments desencadenats arran de l'expansió internacional de la pandèmia originada per la Covid-19, des del mes de març, han alterat "profundament" el context social i econòmic en aquests països, la qual cosa ha tingut un cert impacte en el desenvolupament de l'activitat de Logista.

Els impactes sobre el negoci van incloure, entre altres i no en la mateixa mesura tots els negocis del grup, una reducció d'activitat i d'ingressos, així com augments de costos (hores extra, cupons especials a certs països, desinfecció, neteja o material sanitari).

No obstant això, en alguns epígrafs de costos es van produir reduccions associades al confinament i a les mesures generals d'estalvi adoptades en el grup. L'impacte estimat en el benefici d'explotació dels primers nou mesos del present exercici, de tots els efectes derivats de la Covid-19 va ser negatiu en 17 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador