• En total, 1.186 empreses van canviar el seu domicili social d'una comunitat a una altra entre abril i juny
diadamanifestacion

El desafiament independentista està passant factura al teixit empresarial a Catalunya, que ha encapçalat la pèrdua d'empreses per canvi de domicili durant el segon trimestre de l'any. La tendència s'explica per l'augment de la tensió i per la recrudescència de la deriva secessionista, amb la convocatòria del referèndum l'1 d'octubre declarat il·legal pel Tribunal Constitucional.

En aquests tres mesos a Catalunya es van instal·lar 131 empreses provinents d'altres autonomies, però altres 209 van abandonar la regió

Segons l'estudi 'Canvis de domicili segon trimestre 2017' publicat per Informa D&B, Catalunya és l'autonomia que més empreses va perdre entre entrades i sortides, un total de 78, tenint en compte que s’hi van instal·lar 131 empreses provinents d'altres autonomies, mentre que 209 van abandonar la regió.

Segons l'informe, una mica més de la meitat de les empreses que van arribar a Catalunya durant el segon trimestre d'aquest any, el 51%, ho van fer des de Madrid, que, al seu torn, va ser també el principal destí de les que van deixar Catalunya, el 47%. "Encara que en menor mesura que l'any passat, Catalunya segueix tenint un saldo negatiu d'empreses per trasllats durant aquest segon trimestre, 78 societats menys que s'uneixen a les 58 que va perdre durant el trimestre anterior, també la xifra més elevada del conjunt del país", ha subratllat la directora d'estudis d'Informa D&B, Nathalie Gianese.

En total, 1.186 empreses van canviar el seu domicili social d'una comunitat a una altra durant el segon trimestre d'aquest any, fet que suposa un augment del 10% respecte al mateix període l'any anterior. Per Madrid es van decantar 408 de les empreses que van decidir mudar-se durant aquest trimestre i és la comunitat que més en va rebre, encara que també va liderar les sortides, amb 323, però va mantenir un balanç positiu de 85, el millor del total d'autonomies i per sobre de les dades de l'any passat. El 24% de les companyies que es va traslladar a Madrid va procedir de Catalunya i un 22%, d'Andalusia.

Després Madrid i Catalunya, Andalusia és la tercera comunitat on més empreses s’hi van traslladar durant el segon trimestre (121), però es va anotar un saldo negatiu de 24, el més gran després de Catalunya, mentre que fa un any el seu saldo era positiu, ja que sumava 74. València, per la seva banda, va rebre 98 empreses, alhora que en van sortir 91 pel que va guanyar teixit empresarial i així va millorar el seu comportament respecte a 2016 quan en va perdre 22.

Noticias relacionadas

contador