ep archivo   tren ave de talgo avril
TALGO - Archivo

El primer tren de llarga distància i alta velocitat ICE L, fabricat per Talgo per a Deutsche Bahn, ha arribat a Alemanya per començar de manera imminent les proves de certificació, que buscaran la posada en servei entre Berlín i Amsterdam a finals del 2024. Es tracta de la primera unitat de les 79 que Talgo fabricarà per a l'operadora alemanya com a part d'un contracte marc de 100 unitats i dins del calendari acordat.

  • 3,51€
  • 1,30%

El tren ha estat fabricat íntegrament a Espanya i compta amb 17 cotxes de viatgers. Ha estat traslladat per via en un viatge d'uns 2.000 quilòmetres de longitud i diversos dies de durada, en què ha creuat França i part d'Alemanya, fins a arribar al Zughotel de Braunschweig, a Baixa Saxònia.

Quan es completi la fase d'homologació, la unitat es dirigirà a Polònia, concretament al circuit de proves de Żmigród, a 50 km de Wroclaw. En aquestes instal·lacions es faran les proves dinàmiques a una velocitat de fins a 160 quilòmetres per hora. En una fase posterior, el tren realitzarà assajos en via a Alemanya en condicions molt similars a les reals d'operació, per a la qual cosa haurà d'assolir primer els 253 quilòmetres per hora durant les proves d'homologació.

Alhora, una altra segona branca ICE L ha arribat al túnel de proves aerodinàmiques i climàtiques que Rail Tec Arsenal (RTA) té a Viena. Aquestes instal·lacions permetran a Talgo sotmetre el tren a tota mena de condicions atmosfèriques, des d'una radiació solar extrema fins a pluja, neu i gel, juntament amb simulacions de vent a la mateixa velocitat que experimentarà el tren en via.

Els trens pertanyen a la plataforma tecnològica Talgo 230 i seran operats per Deutsche Bahn a tot Alemanya, així com en rutes internacionals sota la marca comercial ICE L. Aquesta marca designa els serveis de llarga distància i alta velocitat que a més comptaran amb sòl baix i a nivell d'andana a tots els seus cotxes.

El primer servei de passatgers amb ICE L connectarà Berlín amb Amsterdam a finals del 2024, i posteriorment aquests trens cobriran rutes fins a Dinamarca i Àustria.

A més, els trens compten amb característiques que "milloren el confort dels passatgers", com preses de corrent i suport per a tablets a tots els seients, tant a segona com a primera classe; compartiment separat per a nadons; vuit portabicicletes, monitors d'informació a totes les portes; display de reserva de seients a plaça; il·luminació intel·ligent; tecnologia touchless als lavabos per estirar la cadena, utilitzar els dispensadors de sabó i desinfectant i obrir o tancar la paperera sense necessitat de prémer cap botó i sistemes d'aire condicionat per suportar temperatures exteriors de més de 40ºC.

D'altra banda, cada tren ofereix un total de 562 places, 85 a primera classe i 477 a segona, incloent-hi un cotxe bistro/cafeteria i un altre per a persones de mobilitat reduïda (PMR). Així mateix, incorpora un nou esquema d'interiorisme amb seients de nou disseny que es caracteritza per "combinar la funcionalitat i la durabilitat amb la lluminositat i la calidesa dels materials". Els nous cotxes incorporen, a més, un nou tipus de finestra dissenyada per "millorar la cobertura de telefonia i dades mòbils a bord del tren".

Deutsche Bahn va donar a conèixer a mitjans del mes de maig passat el seu "ambiciós pla" per renovar i ampliar la seva flota de trens d'alta velocitat ICE, fet que es va traduir per a Talgo en el "contracte més gran de subministrament de trens en els seus més de 80 anys d'història". L'operador alemany va sol·licitar 56 unitats noves per un import d'uns 1.400 milions d'euros, una quantitat que se sumava a les 23 unitats demanades inicialment sota el contracte marc de 100 trens signat el 2019.

Noticias relacionadas

contador