- En castellano:Liberum 'compra' IAG y le sube el precio: "Su posicionamiento favorable sigue intacto"
"La nostra recomanació segueix sent compra i elevem el nostre preu objectiu fins als 350 penics des dels 240 penics", afirmen des de Liberum sobre IAG. Asseguren que “el potencial de beneficis a llarg termini no s'ha vist afectat per la pandèmia i el seu posicionament estratègic favorable segueix intacte. Ni això, ni el fort impuls positiu dels guanys es reflecteixen a la valoració actual”.
- 2,96€
- -0,03%
Segons detallen en un informe recent, creuen que l'impuls positiu dels guanys continuarà. "Una perspectiva de cost de combustible més favorable i una demanda resilient impulsen millores substancials a les estimacions a curt termini".
La companyia ha revisat les previsions després dels recents resultats del primer trimestre i ha actualitzat les suposicions sobre el preu del combustible per reflectir la forta caiguda des de la darrera revisió de pronòstics. "Ara assumim 750 dòlars per tona per a la porció no coberta de la factura de combustible. Els preus del combustible segueixen sent volàtils i les nostres previsions per a l'any són teòricament més sensibles amb una cobertura molt menor (o nul·la)".
Tot i això, afegeixen que, "a la pràctica, assumim que els ingressos unitaris s'ajusten amb el temps per reflectir l'entorn de costos de combustible prevalent. Aquest ajust és modest a curt termini, cosa que reflecteix la capacitat limitada de les aerolínies per agregar capacitat a curt termini, cosa que resulta en moviments descomunals en les estimacions, malgrat les suposicions conservadores sobre les perspectives d'ingressos per unitat".
IAG ha elevat la previsió per a l'any 2023 per sobre del rang de benefici operatiu anterior (1.800 milions d'euros-2.300 milions d'euros). "Esperem que les nostres noves previsions es mantinguin per sobre del consens, depenent d'on s'assenten les coses després dels resultats", assenyalen a Liberum. "Entenem la cautela de la gerència sobre l'orientació, atesa la volatilitat recent en els preus del combustible i l'entorn macroeconòmic incert".
Els analistes hi veuen un marge continu per a la recuperació: "No és freqüent que la indústria de les aerolínies es beneficiï simultàniament de les fortes tendències d'ingressos per unitat i la caiguda dels preus del combustible per a avions. No obstant, atès que la capacitat de la indústria encara està per sota dels nivells anteriors a la pandèmia a la majoria de les rutes, el PIB està molt per sobre dels nivells anteriors a la crisi”.
Com expliquen, "els preus més baixos del combustible normalment estimularien la capacitat incremental, erosionant la fortalesa de les tarifes mitjana. No obstant això, hi ha colls d'ampolla generalitzats a la cadena de subministrament, incloent-hi retards en els lliuraments del fabricant, escassetat de personal i disponibilitat reduïda de recanvis. Aquests estan limitant la propensió normal de la indústria de les aerolínies a un comportament autodestructiu i estan imposant un creixement disciplinat de la capacitat. Aquests factors sustenten la nostra perspectiva optimista", diuen.