liberbank710

Liberbank va registrar un benefici net de 108 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, davant de les pèrdues de 270 milions d'euros que va comptabilitzar durant el mateix període d'un any abans, quan es va veure impactat per una dotació de provisions addicionals per emprendre el seu pla de reducció d'actius improductius i l'enfortiment del seu balanç.

  • -
  • -

Segons ha explicat l'entitat, aquesta millora es va deure a la "positiva" evolució de tots els marges del compte de resultats, a la consolidació de la millora del negoci bancari típic, al major dinamisme comercial i a la millora de la qualitat de l'actiu.

Concretament, el marge d'interessos va registrar un increment del 10,9%, fins a situar-se als 335 milions d'euros, mentre que el marge brut es va elevar un 4,6%, fins als 523 milions d'euros, tot i la disminució dels resultats per operacions financeres del 40%.

El marge d'explotació, per la seva banda, va créixer un 24,2%, a causa de la continuïtat de la política de contenció de despeses, que van registrar una disminució del 7,9% per efecte de la reducció de costos en personal del 5,4 % i de despeses d'administració del 12,2%.

Així mateix, els ingressos nets per comissions es van elevar un 3,6% fins al setembre, situant-se als 134 milions d'euros, amb un augment de les comissions recurrents del 4,4%.

UN BALANÇ MÉS SANEJAT I DE MAJOR MIDA

D'altra banda, Liberbank ha explicat que la contínua reducció d'actius improductius i de la morositat, que va baixar al 6,15% amb una reducció de 4,37 punts percentuals en un any, li ha permès situar el seu balanç en 39.131 milions d’euros el 30 de setembre de 2018, un 3,4% superior a la mida que tenia al tancament del mateix període d'un any abans.

El volum de crèdit dubtós va disminuir durant l'últim any en 894 milions d'euros, alhora que, durant el tercer trimestre, l'entitat va accelerar la sortida de dubtosos per cobrament, regularització o venda de garanties, fins a gairebé un ritme de cinc vegades l'entrada de risc en mora.

Liberbank ha indicat que la millora de la qualitat de l'actiu s'aprecia, de la mateixa manera, en l'evolució dels adjudicats, que es van reduir durant els últims dotze mesos un 31,9%, de manera que la ràtio d'actius improductius (adjudicats més dubtosos) es va situar al 14%, és a dir 8 punts percentuals menys que fa un any.

Els nivells de cobertura dels actius no productius es van mantenir al 50%, mentre que la ràtio de liquiditat a curt termini (LCR), que s'ha situat al 219%, i la ràtio d'equilibri de finançament minoritària (Loan to Deposit), que va arribar al 95,8%, es va col·locar a nivells "òptims".

Pel que fa a la solvència, la ràtio de capital de màxima qualitat CET 1 Common Tier1, es va situar al 13,9% al tancament del tercer trimestre de 2019. Així mateix, la ràtio de capital Nivell 1 va arribar al 13,9% i la ràtio de Capital Total es va col·locar al 15,4%. El CET 1 fully loaded, incloent-hi els resultats de l'exercici, s'ha situat al 12,1%.

L'entitat ha assenyalat també que el saldo viu de crèdits productius va augmentar un 10,6%, fins als 21.906 milions d'euros, i va consolidar el seu cinquè trimestre consecutiu de millora, amb creixements en tots els segments de negoci, des de les activitats productives (+13,3%, fins als 5.723 milions), el crèdit al consum (+ 5,7%, fins als 776 milions d'euros) i fins el finançament hipotecari (+3,9%, fins als 13.311 milions).

Noticias relacionadas

contador