ep escudo del fc barcelona antes de un partido de champions league
picture alliance / dpa - Archivo

L'FC Barcelona ha anunciat aquest divendres un acord amb el fons d'inversió Mountain Partners, empresa especialista en inversions en companyies tecnològiques i sectors emergents, que permetrà treure a borsa a Wall Street la plataforma Barça Media, perquè "pugui accedir a finançament específic als nous mercats de capital nord-americans que accelerin les iniciatives del club”.

L'equip també espera "poder difondre els continguts de Barça Media a noves audiències a mercats estratègics per al club a tot el món", i explica que l'operació "està a l'espera de l'aprovació dels accionistes" de Mountain Partners i "de l'aprovació de l'Assemblea General de Socis i Sòcies del FC Barcelona”, que s'espera per al darrer trimestre del 2023.

"L'FC Barcelona espera que els dos negocis es converteixin en una font significativa d'ingressos per al club, amb una valoració estimada d'uns 1.000 milions de dòlars (aproximadament 910 milions d'euros)", destaca l'entitat.

Segons Bloomberg, l'acord s'articularà mitjançant una fusió de Barça Media amb l'SPAC (Special Purpose Acquisition Company) del fons d'inversió, anomenada Mountain & Co. I Acquisition Corp.

S'espera que l'acord es tanqui el quart trimestre i que l'empresa cotitzi al Nasdaq amb el ticker "BRME".

ACORD ADDICIONAL DE 120 MILIONS

A més, el club ha anunciat també aquest divendres que Libero Football Finance AG i els assessors d'inversions privades NIPA Capital B.V. han esdevingut nous socis de Bridgeburg Invest, marca comercial de Barça Vision.

Aquests inversors han adquirit el 29,5% de la propietat del Barça Vision (Bridgeburg) per 120 milions d'euros, corresponent a una part de la participació que estava en mans de Socios.com i Orpheus Media. Barça Vision és la iniciativa del club per agrupar totes les accions associades al Web3, NFT's i Metaverso que formen part de l'estratègia per construir l'Espai Barça Digital.

Amb aquest moviment, l'FC Barcelona "aconseguix reforçar l'estructura de Barça Vision amb socis estratègics que aporten coneixement i experiència en la recerca d'oportunitats de negoci relacionats amb la indústria de l'esport".

La companyia amb seu a Alemanya Libero, que cotitza al Mercat Regulat de la Borsa de Frankfurt, és especialista en el suport integral dels clubs de futbol en temes de finançament i rendibilitat, mentre que NIPA Capital B.V., companyia d'inversió amb seu a els Països Baixos recolza en el procés d'acceleració del creixement d'empreses i continuarà assessorant l'entitat en el futur.

La venda de la participació a Bridgeburg Invest es va dur a terme d'acord amb l'autorització de l'Assemblea General de Socis de l'entitat celebrada el 23 d'octubre del 2021 i ratificada la participació de Socios.com i Orpheus Media com a socis minoritaris a la del 9 d'octubre del 2022.

Socios.com i Orpheus, com a socis tecnològics estratègics del club, "seguiran jugant un rol principal a l'estratègia Web3 del FC Barcelona, aportant el seu coneixement i infraestructura tecnològica per desenvolupar noves oportunitats a través dels seus canals i BAR Fan Token".

LA VALORACIÓ DE JOAN LAPORTA

El president de l'entitat, Joan Laporta, assegura que el "progrés considerable als entorns digitals" realitzat pel club fa que els seus actius "es converteixin en un 'hub' creatiu que impulsa la marca del FC Barcelona fins a uns nivells únics al món".

"L'estratègia de contingut que estem duent a terme s'ha demostrat un èxit i suposa noves maneres de connectar amb els nostres seguidors a nivell global, a més de generar noves vies d'ingressos per a l'entitat. Aquest pas que fem ara és un moviment estratègic que ens aporta nous recursos de cara al fet que les nostres plataformes segueixin creixent en un moment en què la demanda per contingut digital esportiu està en clara expansió i reforça la via de transformació digital iniciada el 2022", afegeix.

contador