• Els experts insisteixen que DIA no ha ofert estimacions de resultats en aquesta trobada
  • Deutsche Bank creu que les pors al voltant de la distribuïdora són "exagerades" i reitera el seu consell de compra
ep ricardo curras
Ricardo Currás, conseller delegat de DIAEUROPA PRESS

DIA s'està celebrant aquest dijous la segona jornada del tercer Capital Markets Day en la seva història. La primera sessió va tenir lloc aquest dimecres a Londres i la d'avui se celebra a la Borsa de Madrid. El que els responsables de DIA van a comptar al llarg d'aquest dijous bàsicament és una rèplica del que van explicar ahir, sobre el que els analistes ja tenen les seves primeres conclusions.

Dia

  • 0,01€
  • -0,78%
"Considerem que les pors al voltant de DIA són exagerats i esperem que la força subjacent de la companyia aparegui gradualment a mesura que les excepcionals posicions curtes es redueixin", assenyalen des de Deutsche Bank

Des de Deutsche Bank expliquen que el missatge clau que va voler transmetre DIA ahir a inversors i analistes és que el client és el primer. "El grup va proporcionar una gran quantitat de detalls dels seus projectes per millorar la seva logística, les botigues i l'experiència general dels clients però no va revelar cap nova dada que faci canviar les nostres estimacions o opinió de l'empresa", assenyalen els experts de Deutsche Bank . Aquests analistes tenen un consell de compra sobre DIA i un preu objectiu de 6,50 euros.

"L'acció es negocia amb un 20% de descompte respecte als seus parells que reflecteix dubtes sobre les pràctiques comptables de la companyia i la seva força subjacent. Considerem que aquestes pors són exagerades i esperem que la força subjacent de la companyia aparegui gradualment a mesura que les excepcionals posicions curtes es redueixin", afegeixen des de Deutsche Bank.

Per als experts de Bankinter, els objectius plantejats per DIA durant aquesta trobada amb inversors i analistes són "ambiciosos", especialment després d'uns resultats del primer trimestre, que consideren febles. "L'objectiu de creixement al Brasil i l'Argentina és també molt exigent", assenyalen i afegeixen que també ho és convertir-se en el millor distribuïdor per Internet "tenint en compte la pressió de la competència". El mercat s'ha pres amb fredor aquests missatges. DIA va tancar ahir amb caigudes del 0,7% i aquest dijous cedeix un 0,04%. "L'acció està molt a prop del nostre preu objectiu de 5,6 euros per acció, de manera que comencem a tenir una actitud més prudent amb l'acció", assenyalen des de Bankinter.

Els analistes d'Ahorro Corporación destaquen també l'impacte neutral que aquesta trobada està tenint en la cotització de DIA tot i que s'hi havien posat bastants esperances. "No s'han ofert noves dades rellevants sobre la previsió de resultats futurs del grup, tot i estar immers des de l'any passat en un intens programa de tancaments i remodelacions", indiquen.

Des de Renta 4, prefereixen veure 'el got mig ple' i valoren positivament que la companyia hagi reiterat objectius per al període 2016-2018 (generació de caixa per 750 milions d'euros i creixement orgànic de les vendes brutes del 7%). També li agrada a Carolina Morcos, expert de Renta 4, que DIA mantingui la seva visió positiva i estratègica respecte a Emergents, on van sorgir dubtes durant l'últim trimestre com a conseqüència del fort descens de la inflació a la regió. "Avui disposarem de més informació al respecte, amb la qual cosa revisarem estimacions i actualitzarem la nostra valoració", situada actualment en 7,4 euros, amb un consell de sobreponderar.

Noticias relacionadas

contador