AstraZeneca ha informat d'un augment del 10% a les vendes de productes per al 2020, un any en què la farmacèutica ha estat protagonista pel seu treball de desenvolupament d'una vacuna contra el coronavirus, junts amb la Universitat d'Oxford.
- 99,15£
- -0,63%
El gegant farmacèutic anglosuec ha informat que les vendes de productes han pujat fins a 25.800 milions de dòlars per al 2020. Durant el quart trimestre, les vendes van augmentar un 12%, fins a superar els 7.000 milions de dòlars. Els ingressos totals van ser de 26.600 milions de dòlars l'any, i de 7.400 milions al trimestre.
Els guanys es produeixen en un moment en què l'empresa segueix sent en el punt de mira per la seva vacuna contra la coronavirus, en què confien molt el Regne Unit, la UE i altres països per tractar de posar fi a la crisi de la salut pública causada per la pandèmia.
No obstant això, AstraZeneca ha afirmat que no es beneficiarà de la vacuna "durant la pandèmia", i s'ha compromès a posar-la a disposició dels països de renda baixa i mitjana del món en desenvolupament "a perpetuïtat", sense ànim de lucre.
A l'informe de resultats, el director general d'AstraZeneca, Pascal Soriot, va dir que els resultats de l'any passat "van marcar un pas important per a AstraZeneca". Tot i l'important impacte de la pandèmia, vam aconseguir un creixement dels ingressos de dos dígits".
DECEPCIÓ AMB LA VACUNA
"A nivell humà, la saga de vacunes d'AstraZeneca ha estat decebedor; l'enfrontament amb la UE, les noves dades que demostren la manca d'eficàcia en la prevenció de la infecció lleu a moderada causada per la variant sud-africana, i la decisió de les autoritats alemanyes de limitar la vacunació en persones menors de 65 anys. al final, això també representa un risc per a la cotització", indica Sebastian Skeet, analista de Third Bridge.
"No obstant això, el contrari pot dir-se del negoci principal d'AstraZeneca. L'empresa és, sens dubte, l'exemple dels canvis de rumb en les grans farmacèutiques, ja que el seu director general ha reconstruït la cartera de productes i ha establert els motors de creixement necessaris. Això es veu reflectit als recents resultats d'AstraZeneca, que han demostrat un creixement dels ingressos de dos dígits, una millora de la rendibilitat i un creixement del BPA bàsic del 18% a tipus de canvi constants", afegeix l'expert.
"La cartera d'oncologia, les joies de la corona d'AstraZeneca, ha crescut un 23% interanual impulsada per Tagrisso, Lyparza i Imfinzi. Les vendes de Calquence, històricament febles, i fins i tot d'Imfinzi en comparació amb el seu grup, s'han vist afavorides pels recents resultats dels assajos, o tenen més en camí. "l'oferta de 39.000 milions de dòlars d'AstraZeneca per Alexion segueix suscitant dubtes, ja que alguns inversors encara no veuen amb bons ulls la idea, a causa de la forta dependència de dos medicaments, Soliris i Ultomiris, i de l'aparició de possibles competidors", arrodoneix Skeet.