coronavirus-covid-19-un-passager-porte-un-masque-tandis-qu-il-marche-dans-l-aeroport-international-de-hong-kong-le-7-fevrier-2020

Les principals accions tecnològiques xineses que cotitzen a Hong Kong s'han enfonsat dijous davant el temor que algunes empreses puguin ser suspeses definitivament de Wall Street. Alibaba baixava més d'un 4%, Baidu s'enfonsava més d'un 8%, Jd.com queia més d'un 4% i NetEase baixava gairebé un 3%.

La reacció d'aquests valors es produeix un dia després que la Comissió de Valors dels Estats Units (SEC) adoptés una llei anomenada Holding Foreign Companies Accountable Act, que va ser aprovada per l'administració de l'expresident Donald Trump. Segons el text, unes certes empreses identificades per la SEC hauran de ser auditades per un organisme de control estatunidenc. Aquestes empreses hauran de presentar documentació per establir que no són propietat o estan controlades per una entitat governamental en una jurisdicció estrangera.

Les empreses xineses hauran de nomenar cadascun dels membres del consell d'administració que siguin funcionaris del Partit Comunista Xinès, va dir dimecres la SEC. El regulador estatunidenc podria detenir la negociació dels valors que incompleixin les seves normes.

Les empreses tecnològiques xineses no sols estan pressionades per l'amenaça d'exclusió de la borsa a l'estranger, sinó també per la preocupació d'una normativa més estricta al seu país. Pequín ha intentat frenar el poder dels gegants tecnològics i establir noves normes en àrees que van des de la tecnologia financera fins al comerç electrònic.

Si bé l'ofensiva del govern xinès va començar amb l'imperi del multimilionari Jack Ma, incloent-hi la suspensió de la mega oferta pública inicial d'Ant Group, hi ha senyals que els objectius de Pequín podrien estendre's més enllà d'Ant.

contador