ep archivo   economia  mapfre consigue plusvalias de 84 millones por la venta de su participacion en
MAPFRE - Archivo

Mapfre ha avançat aquest dimarts l'avanç de les primes per regions i unitats de negoci corresponents a l'exercici 2022. En concret, ha explicat que van créixer un 10,8% l'any, encara que l'avanç hagués estat només del 8,7% ajustat per diversos efectes no recurrents.

  • 2,42€
  • 1,09%

Es refereix a la venda de Bankia Vida a finals del 2021 (-0,8%), la pòlissa pluriennal rellevant de Mèxic emesa el 2021 (-2,4%) i l'apreciació de les divises el 2022 (+5,3%).

Segons explica la companyia en una breu nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMC), el creixement de les primes ha estat sòlid tant al ram de No Vida (+12,0%) com al de Vida (+ 6,4%).

Així mateix, destaca que les primes del negoci assegurador es van elevar un 12,7% durant l'exercici que acaba de concloure, mentre que Mapfre Re ha augmentat les primes un 15,1% durant els dotze últims mesos.

primas mapfre 2022

Mapfre ha explicat que l'avançament d'aquestes xifres permet conèixer l'evolució del principal indicador del negoci abans de la presentació dels resultats anuals, prevista per al proper 9 de febrer.

Sobre l'evolució de les primes, els experts de Bankinter comenten al seu informe diari de mercats que és una "bona evolució". "Bat lleugerament les nostres expectatives tant al ram de No Vida com al de Vida impulsades per una forta apreciació del dòlar (tipus de canvi mitjà +12,7%) i de les divises a LatAm (real brasiler +18,1%)".

Així mateix, comenten que "la clau de cara a la presentació de resultats estarà al costat dels marges, sobretot al segment d'Autos". Els analistes de Bankinter han decidit mantenir el seu consell de comprar Mapfre recolzant-se en diverses raons: un nivell de solvència còmode, una rendibilitat per dividend elevada (~7,8% 2023e vs 5,5% Stoxx Insurance), múltiples de valoració atractius (PER 2023e 7,9x vs 11,3x de mitjana durant els darrers 10 anys i 9,3x Stoxx Insurance), i un canvi de tendència a millor del resultat a LatAm. Bankinter atorga als títols de Mapfre un preu objectiu de 2 euros.

Tot i això, els estrategs de Barclays han rebaixat lleugerament el preu que atorguen a les accions de l'asseguradora. Han actualitzat les seves estimacions abans dels resultats: i mantenen el consell d'infraponderar "de moment" i baixen el preu objectiu fins als 1,70 euros, des dels 1,75 euros anteriors. Tot i això, han elevat les seves expectatives de benefici per al present exercici fins als 0,21 euros, des dels 0,20 previs, i per al 2024 les mantenen sense canvis en 0,22 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador