ep archivo   nuevo modelo de li auto l9
LI AUTO - Archivo

Les accions dels fabricants d'automòbils xinesos s'han disparat aquest dimarts per les mesures d'estímul anunciades pel Banc Popular de la Xina i han ignorat l'última amenaça del govern dels Estats Units, que vol prohibir certs tipus de vehicles equipats amb peces d'automòbils provinents de Xina i Rússia.

Li Auto, que cotitza a Hong Kong, ha pujat més del 8%, mentre que Nio s'ha disparat un 9%. Les accions de BYD han sumat un 2,7%, mentre que Geely ha afegit un 3,3%. Leapmotor ha avançat un 4,35%.

La regla proposada per l'administració de Joe Biden busca prohibir la importació i la venda d'automòbils amb sistemes de comunicació de vehicles o sistemes de conducció automatitzada que incloguin maquinari o programari vinculat a la Xina o Rússia. Aquests sistemes permeten la comunicació externa, com a mòduls de Bluetooth, cel·lular i Wi-Fi.

El govern nord-americà ha citat riscos per a la seguretat nacional com a justificació per a la seva última mesura destinada a frenar la influència i l'abast de la indústria automotriu xinesa als EUA.

UN REBOT MAJOR DE L'HABITUAL AL ​​MERCAT

Respecte a les mesures d'estímul anunciades avui pel Banc Popular de la Xina, els experts de Julius Baer creuen que podrien desencadenar un rebot més gran del que és habitual a les borses. Les mesures inclouen retallades a la taxa de reserva obligatòria (RRR), la taxa de recompra inversa a set dies i la taxa hipotecària existent, així com una línia de swap perquè les empreses de valors, fons i companyies d'assegurances accedeixin a liquiditat del banc central per comprar accions.

"La nostra resposta inicial a l'anunci de flexibilització és la següent. Primer, les retallades en l'RRR i la taxa hipotecària existent ja s'havien anticipat en certa mesura, per la qual cosa no són sorpreses totals. Segon, seguim argumentant que les condicions financeres poden no ser la restricció vinculant per a l'economia. Més aviat creiem que és la insuficient demanda (i la sobreoferta), el pobre sentiment intern i les creixents càrregues fiscals i no fiscals les que hi estan limitant el consum i la inversió. La flexibilització monetària anunciada tindrà un impacte marginal en el creixement. Tercer, el programa de compra d'accions és nou i probablement arribi com una sorpresa positiva per als inversors. Si bé en necessitem més detalls per avaluar-ne l'impacte, l'evidència històrica suggereix que l'impacte inicial al mercat de valors tendeix a ser positiu als primers tres mesos, però s'esvaeix després”, assenyalen des del banc.

Afegeixen que, en general, esperen un rebot més gran del que és habitual al mercat xinès perquè la intensitat d'aquesta ronda de flexibilització del banc central és més gran i més coordinada. Dit això, creiem que aquest rebot serà en gran mesura impulsat per la valoració i pot no tenir revisions positives en els guanys. A curt termini, les accions d'Internet i cícliques haurien de fer-ho millor. Tot i això, a llarg termini, seguim emfatitzant el retorn als accionistes com la nostra principal estratègia d'assignació dins del mercat xinès”.

Noticias relacionadas

contador