jose-ignacio-sanchez-galan-presidente-iberdrola
Europa Press

Les elèctriques ha cotitzat en vermell durant gran part d'aquesta sessió de dimecres. De fet, Endesa ha estat un dels valors més castigat del selectiu, amb una caiguda de l'1,37%, mentre que Iberdrola s'ha deixat un 1,04% i Naturgy, un 0,66%. Per la seva banda, REE ha aconseguit donar-se la volta en els últims minuts de cotització i ha pujat un 0,05%.

  • 19,18€
  • -1,03%
  • 17,09€
  • -0,35%

El Independiente publica avui que la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) podria obrir un nou front per al sector atès que està analitzant diverses denúncies presentades per empreses contra els seus comercialitzadores d'electricitat després que aquestes hagin modificat unilateralment les condicions dels seus contractes després de perdre rendibilitat per la pujada de les electricitat.

D'altra banda, aquest dimecres també es parla de l'última proposta del Govern, que vol incentivar el tancament de les nuclears donant als propietaris més avantatges a l'hora d'obtenir permisos per desenvolupar renovables. D'aquesta manera, les empreses propietàries (Iberdrola, Endesa i EDP) podran permutar els drets de l’enganxada a la xarxa elèctrica pels mateixos megawatts en forma de permisos de renovables. Segons els experts, aquesta és una bona solució per part del Govern que, en lloc d'obligar a un tancament forçós de les nuclears, proposa incentivar el seu tancament, permetent la permuta dels permisos de nuclears per altres per a renovables.

Així mateix, Iberdrola és notícia avui per l'anunci, realitzat al tancament d'aquest dimarts, de la venda del 80% del parc eòlic Coyote Ridge a WEC Energy Group de Milwaukee per 145 milions. Igualment, l'elèctrica comença a descomptar aquest dimecres el dividend flexible per import brut de 0,151 euros.

CREDIT MILLORA ENDESA

Credit Suisse ha millorat aquest dimecres el seu preu objectiu d'Endesa, encara que ho ha fet mínimament (fins als 20,30 euros des dels 20,20). Aquest valor teòric se situa molt a prop del preu actual de cotització de la companyia, als 20,12 euros. Pel que fa a la recomanació, la manté en neutral.

Credit Suisse ha augmentat també la seva previsió d'ingressos nets de l'elèctrica per al 2020 en un 9% per reflectir l'augment dels preus de l'energia, cosa que implica un creixement anual del 6% del benefici per acció el 2019 i 2020. "Considerem que el 2020 serà l'any en què Endesa arribarà a un pic de rendibilitat, amb el benefici net caient un 18% el 2021, fins als 1.300 milions, un 27% per sota de l'objectiu d'Endesa i un 16% per sota del consens de Reuters, a causa dels menors preus energètics", expliquen des de Credit.

Noticias relacionadas

contador