CaixaBank i Cellnex. Aquestes són les dues companyies espanyoles que apareixen a la llista de 'top picks' (valors favorits) de Credit Suisse a Europa per al quart trimestre de l'any.
- 5,61€
- 2,07%
- 31,72€
- -0,91%
Credit Suisse sobrepondera les dues companyies, juntament amb Cariant, Colplast B, CRH, Deutsche Boerse, Glencore, Heineken, Imperial Brands, Lloyds Bankinter Group, RELX Plc, Schneider Electric, Shell, Société Generale i STMicroelectronics.
Al grup de títols que infrapondera, Credit Suisse inclou abrdn, Adidas, Admiral Group, AutoTrader, Continental, ConvaTec, Deutsche Bank, Ericsson, Fresnillo, Novartis, Ocat Group, Skandinaviska Enskilda Banken, SKF, Umicor i Woldline.
CAIXBANK
Per a CaixaBank, Credit Suisse fixa el preu objectiu en 4,2 euros (l'entitat cotitza actualment als 3,4 euros) assumint un ROT sostenible del 12,7%, cosa que reflecteix un augment més gran de la rendibilitat enmig d'unes perspectives de tipus d'interès més encoratjadores. A més, la valoració es basa en un CoE (cost de capital) de l'11% i una taxa de creixement del 0,6%.
"Qualifiquem les accions a sobreponderar, ja que veiem un valor en els propers catalitzadors que no està sent captat pel consens", explica Credit Suisse.
Pel que fa als principals riscos relacionats amb l'entitat, inclouen un deteriorament de les perspectives macro a Espanya enmig de la pujada dels preus de l'energia, cosa que podria afectar la qualitat dels actius i augmentar les provisions per insolvències. "Qualsevol canvi desfavorable als acords actuals amb els sindicats o els impostos a Espanya podria alterar els plans de distribució de dividend als accionistes", adverteixen aquests analistes.
CELLNEX
Pel que fa a Cellnex, tenen un preu objectiu de 60 euros (cotitza actualment a la meitat, 30 euros). Segons Credit, la companyia té potencial a l'àmbit de noves adquisicions inorgàniques, que impulsarien una millora dels beneficis. "Cellnex disposa de 9.000 milions en efectiu", subratllen aquests analistes.
A més, Credit Suisse també subratlla la bona previsió pel que fa al creixement orgànic, que "s'espera que segueixi sent fort o s'acceleri".
"A llarg termini veiem Cellnex com la millor posicionada a Europa. (...) Creiem que l'estabilització del mercat de bons podria impulsar un comportament millor dels seus títols", explica.