microchips dl semiconductor technology chip chips processor
Pixabay

Els experts de Citi alerten dels temors al voltant del 2023 per al sector tecnològic europeu i retallen un 20% les seves perspectives de benefici per a dos títols, Infineon i STMicro. Segons el seu darrer informe, les accions europees "ja valoren un cicle descendent".

  • 30,64€
  • 3,99%
  • 25,91€
  • 2,88%

"Dins de la tecnologia europea, hem estat més positius a les empreses de maquinari, en què l'impuls positiu de les estimacions no ha servit de suport a les accions, ja que la preocupació del mercat per les properes pressions econòmiques i la pujada dels tipus ha provocat una important rebaixa de la qualificació", detallen a l'escrit sobre la situació que es viu després de l'esclat de la guerra a Ucraïna i malgrat els sòlids fonaments.

A Infineon i STMicro, els riscos de cicle són més grans, tal com indiquen, per la qual cosa el debat dels inversors és més gran. De fet, aquests ja han deixat de banda les sòlides perspectives del 2022 i se centren en el que esperen del 2023, que serà més suau.

"Retallem les nostres previsions de beneficis per al 2023 en un 20% aproximadament per a les dues empreses de semiconductors i concloem que les accions ja estan valorant un cicle descendent", expliquen.

De fet, creuen que un reajustament de les expectatives hauria de ser saludable per a les accions, cosa que permetria als inversors tornar a centrar-se en el creixement i la rendibilitat a llarg termini, tant per a Infineon com per a STMicro, totes dues amb recomanació de comprar.

També destaquen accions com ASML, amb la mateixa qualificació, encara que mantenen la de neutral per a Ericsson i Nokia.

Noticias relacionadas

contador