le fondateur et pdg de telegram pavel durov prononce un discours lors du mobile world congress a barcelone

L'empresari francorus Pavel Durov, fundador i conseller delegat de Telegram, ha estat detingut aquest cap de setmana en un aeroport francès per presumptes delictes relacionats amb la seva popular aplicació de missatgeria.

El multimilionari, de 39 anys, va ser detingut dissabte a la nit a l'aeroport de Le Bourget, al nord de la capital francesa. Durov havia arribat des de Bakú, l'Azerbaidjan, segons van assenyalar fonts a mitjans francesos.

L'OFMIN de França, una oficina encarregada de prevenir la violència contra menors, havia emès una ordre d'arrest contra Durov en una investigació preliminar sobre presumptes delictes, incloent frau, tràfic de drogues, ciberassetjament, crim organitzat i promoció del terrorisme, segons una de les fonts.

Durov està acusat de no prendre mesures per frenar l'ús delictiu de la plataforma. "Prou de la impunitat de Telegram", va dir un dels investigadors, afegint que estaven sorpresos que Durov vingués a París sabent que era un home buscat.

L'aplicació de missatgeria encriptada, amb seu a Dubai, s'ha posicionat com a alternativa a les plataformes de propietat nord-americana, que han estat criticades per l'explotació comercial de les dades personals dels usuaris. Telegram s'ha compromès a no divulgar cap informació sobre els usuaris.

Telegram va afirmar diumenge que el seu CEO no té “res a amagar”. "Pavel Durov no té res a amagar i viatja freqüentment a Europa", va indicar la companyia en un comunicat publicat a través de l'aplicació, i va afegir que Telegram "compleix les lleis de la Unió Europea (...). La seva moderació està dins dels estàndards de la indústria”.

contador