1574424771 dubai

Les accions de DEWA, l'Autoritat de l'Aigua i l'Electricitat de Dubai, s'han disparat més d'un 20% quan la gegantina empresa de serveis públics ha començat a cotitzar al mercat públic aquest dimarts, fet que suposa la primera cotització d'aquest tipus de companyies a la regió.

Les accions cotitzaven a 3,02 dirhams dels EAU (82 cèntims) en els primers minuts de negociació, enfront del preu de l'OPV de 2,48 dirhams per acció.

Al març, DEWA va anunciar el pla de vendre una participació del 6,5% oferint 3.250 milions d'accions a la seva oferta pública.

Abans de la sortida a borsa, l'empresa va dir que més de 65.000 inversors locals, regionals i internacionals van participar a l'OPV i van recaptar uns 6.100 milions de dòlars.

La sortida a borsa de l'empresa de serveis públics és la més gran de la història als EAU i la més gran de l'Orient Mitjà des que el gegant petrolier estatal saudita Aramco va sortir a borsa el 2019.

DEWA és el proveïdor exclusiu d'aigua, electricitat i refrigeració urbana pels 3,5 milions de residents locals i expatriats de Dubai.

contador