gb apollo entre dans la bataille en vue du rachat de morrisons

Morrisons ha arribat a un acord per ser comprat pel grup de capital privat nord-americà Clayton, Dubilier & Rice (CD & R) per 7.000 milions de lliures esterlines durant l'última ronda d'una ferotge lluita pel control de la quarta cadena de supermercats més gran del Regne Unit.

El supermercat amb seu a Bradford va confirmar aquest dijous a la nit que ha acceptat una oferta millorada de 285 penics per acció de l'empresa de capital privat, per sobre del que va oferir el pretendent rival Fortress.

"L'atractiu d'aquests gegants de venda al detall ha quedat palès durant les últimes setmanes, ja que la batalla per adquirir Morrisons no ha donat treva. (...) Morrisons és única, la seva capacitat de producció la fa extremadament atractiva en un moment en què el subministrament s'està convertint en un gran problema", afirma Danni Hewson, expert d'AJ Bell, que no descarta que Fortress es plantegi millorar l'oferta, tot i que reconeix que CD & R sempre ha semblat l'opció "més natural".

Al juny, CD & R va presentar una oferta de 230 penics per acció -5.500 milions de lliures- que va ser rebutjada per considerar que "infravalorava significativament" el minorista.

La seva nova oferta suposa una prima del 60% sobre el preu de l'acció de Morrisons del 18 de juny.

Andrew Higginson, president de Morrisons, va dir que l'oferta de CD & R representa "un bon valor per als accionistes i al mateix temps protegeix el caràcter fonamental de Morrisons per a totes les parts interessades".

contador