astrazeneca vacuna portada
117,20£
  • 1,54£
  • 1,33%

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès) farà pública aquest dimecres la seva recomanació sobre l'ús de la vacuna d'AstraZeneca després d'haver avaluat els rars casos de trombosi que s'han produït en ciutadans que van rebre aquest immunitzant contra la Covid-19. El pronunciament oficial arriba després que un responsable de l'Agència confirmés vincles entre la vacuna d'AstraZeneca i els trombes.

"Ara ho podem dir, està clar que hi ha un vincle amb la vacuna, que provoca aquesta reacció. No obstant això, encara no sabem per què (...) En resum, durant les pròximes hores direm que hi ha un vincle, però encara hem d'entendre per què passa", ha assegurat Marc Cavaleri, responsable d'estratègia de les vacunes d'EMA. en declaracions al diari italià Il Messaggero.

La comissària europea de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, anunciava dimarts que el posicionament oficial de l'organisme amb seu a Amsterdam es faria públic aquest dimecres. L'EMA fins ara ha mantingut que la vacuna és efectiva i segura, encara que no ha descartat riscos aïllats. Països Baixos i Alemanya van suspendre la seva administració a menors de 60 anys fins a conèixer el resultat de les deliberacions.

El Comitè d'Avaluació de Riscos de Farmacovigilància (PRAC), encarregat de supervisar i avaluar la seguretat dels medicaments d'ús humà autoritzats per l'EMA, no va descartar la relació causa-efecte, però tampoc va trobar evidències clares d'un vincle entre AstraZeneca i el desenvolupament de coàguls sanguinis amb baix nombre de plaquetes, de manera que l'EMA seguia considerant que els beneficis d'aquesta vacuna, una malaltia amb risc d'hospitalització i mort, segueixen superant qualsevol risc per efecte secundari.

Noticias relacionadas

contador