ep archivo   el presidente de repsol antonio brufau durante su intervencion en la presentacion en
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

L'Audiència Nacional ha tombat una multa a Repsol per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) el 2015 per valor de gairebé 22,6 milions d'euros en considerar que en les seves relacions amb les seves estacions de servei abanderades va cometre infraccions en matèria de formació de preus o aplicació de descomptes.

  • 11,60€
  • -0,94%

A la sentència dictada de març, la Secció Sisena de la Sala del Contenciós-Administratiu de l'Audiència Nacional ha estimat el recurs interposat per Repsol contra la resolució de la CNMC.

A la sentència, el tribunal anul·la la resolució de la CNMC per la qual s'imposava la multa a l'energètica "per no ser ajustada a Dret" i, a més, condemna en costes l'Administració.

D'aquesta manera, la petroliera aconsegueix un veredicte a favor en una de les diverses 'batalles' judicials que manté obertes amb el 'superregulador'.

Tot i que encara la sentència és susceptible de recurs de cassació davant la mateixa Audiència Nacional, fonts jurídiques han indicat a Europa Press que el recurs tindria poc recorregut. De fet, el 2017, l'Audiència Nacional ja va anul·lar la multa en considerar que hi havia un defecte de forma.

Aquesta sanció de 22.590.000 d'euros va ser imposada al juliol de 2015 per la CNMC a Repsol i a tres empreses d'estacions de servei abanderades de la petroliera: Lence Torres i Complex Sant Cristòfol, Estació de Servei Lorquí i Turó de la Cabana.

La resolució va culminar el 2013 quan tres consellers de la CNMC, incloent-hi el seu llavors president, José María Marín Quemada, van aprovar la resolució, que va comptar amb els vots en contra dels altres dos consellers de la Sala.

Noticias relacionadas

contador