ep un hombre se protege con una mascarilla en el aeropuerto madrid-barajas adolfo suarez
Ricardo Rubio - Europa Press

Durant els pròxims dies arribaran més mesures de caràcter econòmic i empresarial, segons les declaracions dels últims dies de l'Executiu de Pedro Sánchez. I un dels sectors que espera aquest comptagotes de decisions és el de les aerolínies, per la paràlisi de les operacions aèries a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

  • 201,00€
  • 1,52%

IAG

  • 2,54€
  • 1,88%

El sector reclama mesures, no només nacionals, també a escala comunitària. Una de les necessitats és mantenir, almenys, cert nivell de liquiditat de caixa. I una d'aquestes mesures passaria per dotar les companyies de més flexibilitat en la devolució del cost dels vols als clients afectats per cancel·lacions.

A ESCALA EUROPEA

Proposen, segons indica el sector, que puguin donar-se als clients alternatives, com ara el bescanvi per noves reserves quan acabi la crisi o ‘vouchers’, equivalents a vals, per a canviar en el futur. Alternatives que, de moment, no s'han contemplat per al conjunt d'aerolínies que operen a la Unió Europea.

Es tracta, per tant, d'una aproximació a la crisi de les aerolínies que excedeix el Govern espanyol. De fet, la secretària de Transports, María Jesús Rallo, va assegurar aquest dimarts que hi ha mesures que s'estan analitzant a escala estatal i unes altres per al conjunt de la Unió Europea.

En aquest sentit, l'associació Airlines for Europe, que agrupa empreses com AirFranceKLM, Ryanair, Easyjet o Volotea, creu que la resposta fins al moment és insuficient, no sols perquè no permet suspendre de manera temporal la devolució del cost dels bitllets, sinó també perquè no s'eximeix a les empreses del cost d'afrontar la recol·locació de passatgers.

La responsable de Transports, María Jesús Rallo, va admetre que les mesures encara no s'han concretat. En aquest sentit, el Ministeri matisa que l'objectiu és pal·liar l'impacte no sols per a les aerolínies, sinó per al conjunt dels actors del sector del transport afectats pel confinament. Caldrà esperar als pròxims dies i al Consell de Ministres del divendres per veure com es materialitza l'ajuda al sector.

Noticias relacionadas

contador