xpeng

El fabricant de vehicles elèctrics Xpeng es presenta com un competidor dur per a Tesla. Només un dia després que la companyia d'Elon Musk anunciés lliuraments rècord al segon trimestre, l'empresa xinesa ha donat a conèixer les seves xifres per al mateix període: 23.205 automòbils.

La dada suposa un augment trimestral del 27% i ha superat les estimacions de la companyia, que n'havia previst entre 21.000 i 22.000 unitats.

Després de la publicació d'aquest informe, les accions d'Xpeng que cotitzen als Estats Units pugen més d'un 13% a Wall Street.

Les bones dades arriben després d'un any complicat per a l'empresa, les entregues del qual han estat caient des del primer trimestre del 2022, a causa del difícil entorn macroeconòmic de la Xina i de la forta competència de rivals de nacionals i de Tesla, que en el seu intent per estimular la demanda, ha baixat els preus de diversos dels seus models al país asiàtic.

Xpeng també ha comunicat que els lliuraments van totalitzar el juny 8.620 vehicles elèctrics, marcant un augment del 15% respecte al maig i la xifra de lliurament mensual més alta d'aquest any.

Així mateix, la companyia ha indicat que els lliuraments del seu model insígnia P7 es van incrementar un 17% el juny respecte al maig, però no ha proporcionat una xifra unitària específica.

Ara, Xpeng té posades totes les expectatives en el seu últim automòbil, el SUV G6 Ultra Smart Coupe, que es va llançar a finals del segon trimestre, les entregues del qual han començat aquest mes, per la qual cosa espera que s'impulsin les vendes durant els propers trimestres.

contador