• Els consells d'administració de trip i d'Skyscanner han aprovat ja la transacció
  • La societat europea compta amb 60 milions d'usuaris actius mensuals i està disponible en més de 30 idiomes
  • L'agència de viatges 'online' asiàtica va comprar el 2015 el 37,6% del capital d'eLong

La companyia xinesa Ctrip.com ha adquirit el cercador de viatges britànic Skyscanner per 1.400 milions de lliures esterlines (1.648 milions d'euros), segons ha anunciat l'agència de viatges 'online', especialitzada en reserves, paquets turístics i viatges corporatius.

L'operació es realitzarà gairebé íntegrament en efectiu, després de signar un acord amb la majoria dels accionistes, encara que contempla l'adquisició per part de Ctrip de les accions restants del cercador, amb base a Edimburg.

Els consells d'administració de trip i de Skyscanner han aprovat ja la transacció, subjecta a les condicions de tancament habituals i s'espera que conclogui a finals de 2016.

L'operació es realitzarà gairebé íntegrament en efectiu, després de signar un acord amb la majoria dels accionistes

L'equip de gestió de l'empresa britànica va a continuar gestionant les seves operacions de forma independent com a part de Ctrip, tal com ha informat la societat xinesa mitjançant un comunicat.

Skyscanner compta amb 60 milions d'usuaris actius mensuals i està disponible en més de 30 idiomes. "És una de les majors plataformes de cerca de viatges al món", ha afirmat James Jianzhang Liang, cofundador i president executiu de Ctrip.

L'agència de viatges 'online' xinesa ha assegurat que l'adquisició de Skyscanner enfortirà "els motors de creixements a llarg termini per a les dues empreses", al mateix temps que la signatura xinesa completarà el seu posicionament a escala mundial.

UN PAS MÉS

Del seu costat, el cofundador i conseller delegat de Skyscanner, Gareth Williams, va mostrar la seva satisfacció per la seva integració en Ctrip, líder del mercat a Xina i de la qual tenen "molt per aprendre", una operació que suposa un pas més cap al seu objectiu que la cerca dels viatges sigui "el més fàcil possible".

Ctrip.com, fundada en 1999, en 2015, es va fer amb l'el 37,6% del capital de eLong, també del sector de viatges xinès. La signatura asiàtica compta amb més de 745.000 hotels presents en 200 països, gràcies a la integració de Availpro.

contador