ep alibaba
WWW.ALIBABAGROUP.COM
102,43$
  • 2,36$
  • 2,36%

La companyia xinesa Alibaba, propietària de la botiga online AliExpress i la plataforma de pagaments Alipay, va comptabilitzar un benefici net atribuïble al primer trimestre del seu exercici fiscal, finalitzat el juny, de 21.252 milions de iuans (2.707 milions d'euros), xifra que equival a un 145% més, en comparació amb el mateix trimestre de 2018.

La facturació del gegant xinès es va elevar un 42% durant el primer trimestre fiscal, fins als 114.924 milions de iuans (14.637,6 milions d'euros). Tant els guanys com els ingressos s'han situat per sobre de les expectatives dels experts, que atribueixen aquestes xifres al creixement dels negocis de comerç electrònic i cloud computing en un entorn cada vegada més competitiu i malgrat les dificultats per la guerra comercial.

Per la seva banda, el benefici brut d'explotació (Ebitda) ajustat va pujar fins als 39.238 milions de iuans (4.998 milions d'euros), un 34% més que un any abans.

Segons ha explicat la companyia en un comunicat, el benefici va créixer especialment pel fet que durant el mateix període de l'any anterior es va efectuar un elevat pagament als seus empleats pels premis 'Ant Financial'.

El conseller delegat de la companyia, Daniel Zhang, ha destacat que Alibaba ha ampliat la seva base de clients fins als 674 milions d'usuaris actius anuals (+20% interanual), i que continuarà fent-ho alhora que millora l'eficiència operativa i presenta un creixement sòlid. Així mateix, ha assenyalat que continuarà invertint en tecnologia i portant la transformació digital "a milions d'empreses a nivell mundial".

S'espera que Daniel Zhang assumeixi formalment el càrrec de president del fundador Jack Ma el setembre, mentre que el gegant xinès ha posat el director financer Maggie Wu a càrrec de la seva unitat d'inversions estratègiques.

Noticias relacionadas

contador