terry-gou-patron-de-foxconn

Problemes per al fabricant d'iPhone més gran del món? Hon Hai, la matriu de Foxconn, un dels principals socis comercials d'Apple i el major fabricant per contracte d'electrònica del món, està sent objecte de diverses auditories fiscals a diverses de les oficines de les seves filials radicades al gegant asiàtic.

Segons ha revelat el diari xinès Global Times, les investigacions estan sent dutes a terme pel Ministeri de Recursos Naturals, que hauria posat la lupa sobre les oficines i fàbriques de Foxconn a les províncies de Henan i Hubei, entre d'altres.

"El compliment de la llei a tots els llocs del món on operem és un principi fonamental de Hon Hai Technology Group. Cooperarem activament amb les unitats pertinents a la feina i les operacions relacionades", ha apuntat la companyia en un comunicat publicat aquest passat diumenge.

D'acord amb aquestes informacions, les investigacions podrien estar relacionades amb la candidatura de Terry Gou, fundador de Foxconn, a la presidència de Taiwan. El mes d'agost passat, Gou va anunciar que es postularia com a candidat independent als comicis que se celebraran el proper mes de gener després de no aconseguir la nominació per part del principal partit de l'oposició, el Kuomintang.

Cal assenyalar que Gou va renunciar a la seva anterior candidatura presidencial el 2019, després que el partit triés un altre candidat, i que va dimitir com a líder de Foxconn el 2019 i va renunciar com a membre de la junta directiva de l'empresa el mes de setembre passat, encara que segueix sent-ne accionista.

Durant els últims mesos, Gou ha acusat el Partit Democràtic Progressista de Taiwan de portar l'illa a punt de la guerra amb la Xina per la seva política hostil amb el seu veí i ha assegurat que ell pot mantenir la pau gràcies als seus contactes a Pequín i a Washington.

Segons han declarat fonts confidencials a l'agència Reuters, l'auditoria també podria estar relacionada amb la campanya de diversificació de Foxconn per traslladar part de la producció fora de la Xina. La companyia dona feina a centenars de milers de persones a la Xina i és un important inversor al país, a més de ser un dels exemples preferits de Pequín de l'èxit dels inversors taiwanesos al país asiàtic.

Una d'aquestes fonts ha assegurat que aquesta investigació és una mena d'"advertència" del govern xinès a Foxconn, la qual ha estat traslladant part de la seva producció, especialment d'iPhone, de la Xina a l'Índia. "La seva economia no va bé. És una advertència, veure grans empreses com nosaltres traslladant-se a l'Índia. Volen que prenguis partit. O et quedes amb nosaltres, o te'n vas", hauria indicat aquest informador confidencial. Una altra font va qualificar les investigacions com a "inesperades" i "inusuals".

Després de conèixer aquestes informacions, els títols de Foxconn han arribat a caure un 3% aquest dilluns. Per la seva banda, la borsa taiwanesa ha tancat amb caigudes lleugerament superiors a l'1%.

Durant els últims dies, Tim Cook, CEO d'Apple, ha visitat la Xina després de les decebedores vendes de l'iPhone 15 al país asiàtic, que va ser superat pel model Mate 60 Pro de Huawei. Segons un informe elaborat per Jefferies, els nous dispositius d'Apple han experimentat un descens significatiu de dos dígits respecte al model anterior. "La feble demanda a la Xina eventualment conduirà a enviaments globals d'iPhone 15 més baixos del que s'esperava el 2023", han assenyalat els experts, afegint que la tendència suggereix que l'iPhone "perdrà" davant Huawei el proper any.

Noticias relacionadas

contador