La 'vella' Pescanova ha començat a cotitzar aquest dijous, després d'una subhasta de volatilitat amb forta pressió compradora, de la qual ha sortit disparant-se un 58,5% i fins i tot ha arribat a ascendir un 75%. La companyia va tancar la sessió de dimecres disparant-se un 12%, en un rebot que li va permetre recuperar-se parcialment de les seves fortes caigudes, provocades per la possibilitat d'afrontar una fiança judicial de 900 milions d'euros.
- 0,33€
- -2,65%
El rebot de la 'vella' Pescanova va coincidir en el temps amb la primera vista del judici per intentar impugnar l'ampliació de capital de 135 milions d'euros que va dur a terme la 'nova'. Aquesta ampliació va obligar la matriu a mantenir tan sols un 1,6% de la companyia (respecte al 20% que ostentava prèviament), després de la dilució de capital.
La companyia va tancar la sessió de dimecres amb un rebot del 12% després de les fortes caigudes dels dies previs
Les dues escissions de la companyia van comparèixer aquest dimecres en un jutjat de Pontevedra. El procediment judicial estava previst per al passat mes de febrer, però la vaga de funcionaris de l'Administració de Justícia gallega va portar al seu ajornament.
La 'vella' Pescanova acumulava fins al tancament de la sessió de dimarts una caiguda del 28% després de conèixer les fiances judicials a què s'enfrontava acusada de maquillar els seus comptes.
El grup va anunciar que presentaria recurs contra la interlocutòria que havia dictat el magistrat José de la Mata, "ja que una eventual execució en el patrimoni de la societat per aquests imports podria provocar una situació d'insolvència temporal".
Finalment, el grup va defensar que la potencial sanció econòmica i qualsevol possible responsabilitat civil resultant d'una hipotètica sentència condemnatòria contra Pescanova "estarien afectades per les conseqüències del procés concursal" en què va estar immersa la companyia.