orange masmovil

La Comissió Europea ha aprovat, a l'empara del Reglament de Fusions de la UE, la proposta de creació d'una empresa conjunta entre Orange i MásMóvil, ha informat l'entitat a través d'un comunicat, en què afegeix que “l'aprovació està condicionada al ple compliment d'un paquet de compromisos" ofert per les dues companyies.

  • 10,91€
  • 0,32%

Ara, les companyies han de complir els compromisos acordats "per abordar les preocupacions de competència de la Comissió", que inclouen la cessió d'espectre en poder de MásMóvil a Digi en tres bandes d'espectre de freqüència, dues bandes de mitjana freqüència (1.800 MHz i 2.100 MHz) i una banda d'alta freqüència (3,5 GHz).

"L'espectre mòbil que es vendrà permetrà a Digi construir la pròpia xarxa mòbil i exercir una forta pressió competitiva sobre l'empresa conjunta", destaca la Comissió Europea.

A més, la 'joint venture' creada per la fusió ha d'implementar “un acord de roaming nacional opcional, que Digi pot decidir utilitzar o no”.

"La possibilitat d'utilitzar la xarxa de l'empresa conjunta complementarà la pròpia xarxa de Digi, que Digi començarà a desplegar amb l'ús de l'espectre cedit. Aquesta opció és fonamental atès que, igual que la xarxa actual de MásMóvil, la futura xarxa mòbil de Digi probablement no cobriria tot Espanya. Com que l'acord de roaming nacional és opcional, Digi tindrà llibertat per romandre amb el seu actual proveïdor majorista (Telefònica) o triar un altre operador de xarxa mòbil a Espanya (és a dir, l'empresa conjunta o Vodafone)", afegeix l'organisme.

La decisió de l'organisme comunitari es produeix després d'"una investigació en profunditat de la transacció proposada", en què ha determinat que els compromisos adquirits per les empreses "aborden plenament els problemes de competència identificats i preservaran un mercat de telecomunicacions competitiu a Espanya, tant en termes de preu com de qualitat, així com en termes de desplegament de la xarxa 5G, en benefici dels consumidors”.

"Per tant, la Comissió ha conclòs que la transacció proposada, modificada pels compromisos, ja no plantejaria problemes de competència. La decisió està condicionada al ple compliment dels compromisos. Sota la supervisió de la Comissió, un administrador independent supervisarà la seva implementació", detalla.

La consellera delegada d'Orange, Christel Heydemann, ha celebrat la decisió de la Comissió Europea, i ha assegurat que s'inicia un "moment crucial per al desenvolupament" de la companyia.

"En unir forces, la nostra proposta d'empresa conjunta aplanarà el camí per a un actor únic, més fort i més sostenible, beneficiant el mercat, els consumidors i les empreses de tot Espanya", ha afegit en una publicació de la xarxa social 'X'.

Noticias relacionadas

contador