ep la presidenta de la sociedad estatal de participaciones industriales sepi belen gualda comparece
Jesús Hellín - Europa Press

La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) cobrarà 172,5 milions d'euros bruts anuals del dividend de Telefónica, que actualment és de 0,30 euros per acció i està assegurat en aquesta quantitat "almenys" fins al 2026, segons ha confirmat fa unes setmanes l'operadora de telecomunicacions al seu nou Pla Estratègic.

  • 4,43€
  • 0,54%

La SEPI ha confirmat que comprarà el 10% del capital de Telefónica, que actualment està format per una mica més de 5.750 milions d'accions. Per tant, l'organisme públic haurà d'adquirir més de 575 milions d'accions.

No és clar si la SEPI ja ha començat a comprar-ne accions, o si adquirirà aquests títols directament al mercat o acudirà al mercat de blocs.

En qualsevol cas, Telefónica cotitza aquest dimecres a nivells de 3,70 euros, i per això aplicant aquest preu de mercat, la seva inversió pujarà a uns 2.127 milions d'euros, tot i que aquest és un càlcul aproximat.

Però sí que és clar que l'ens públic cobrarà els 172,5 milions d'euros bruts quan arribi al 10% del capital, ja que tindrà dret a percebre aquest dividend d'"almenys" 0,30 euros bruts per acció fins al 2026.

Per tant, l'Estat trigaria uns 12 anys a recuperar la inversió, amb la condició que Telefónica pagués 0,30 euros per acció durant aquest període.

En aquest sentit, Telefónica va assenyalar el 8 de novembre passat que "manté ferm el seu compromís de creació de valor per a l'accionista, i garanteix l'abonament d'un dividend mínim de 0,30 euros per acció durant el període 2023-2026".

Noticias relacionadas

contador