El Tribunal Suprem ha fet arribar aquest dimecres a les parts el text íntegre de la sentència que avala la validesa de la pròrroga de la concessió d'Ence a Pontevedra, i que declara “sense cap valor ni cap efecte” la sentència dictada per l'Audiència Nacional a 2021, en què la va declarar la nul·litat d'aquesta pròrroga, segons ha informat l'empresa, per a qui aquesta sentència "és ferma i senti jurisprudència".
- 2,96€
- -0,74%
D'aquesta manera, la decisió del Suprem desestima el recurs contenciós administratiu interposat contra la pròrroga de la concessió i confirma que la resolució per la qual es va concedir aquesta pròrroga s'ajusta a l'ordenament jurídic.
"En definitiva, el text complet de la sentència està en línia amb el comunicat que, el 7 de febrer passat, ja va fer públic el Tribunal Suprem. Així, es tracta d'una sentència ferma, que senti jurisprudència i que avala la validesa de la sentència pròrroga d'Ence Pontevedra", destaquen des de l'empresa.
A més, la sentència es pronuncia sobre la qüestió de l'aplanament de l'Advocacia de l'Estat, plantejada per Ence en el recurs de cassació.
"En aquest sentit, el Tribunal assevera que, després de l'aplanament, l'Advocacia de l'Estat no estava legitimada per continuar intervenint en el procediment judicial, actuant, a més, com a part demandant, ja que això és contrari a la normativa processal que regula la figura de l'aplanament i la seva pròpia naturalesa”, assenyalen.
Des de la paperera recorden que "el procés judicial pel qual s'ha validat la pròrroga de la concessió de la biofàbrica de Pontevedra dirimeix una qüestió de naturalesa jurídica administrativa, en cap cas mediambiental, en contra del que els demandants han intentat transmetre fora el procés judicial, a través dels mitjans de comunicació”.
"La mateixa sentència del Tribunal Suprem al·ludeix expressament al compliment de les exigències mediambientals per part de la companyia, i en concret assenyala que 'no només queden cobertes per l'informe autonòmic exigit' sinó, també, per 'l'atorgament de l'autorització ambiental integrada i la seva revisió”, segons disposa la Llei 16/2002. Així mateix, fa referència a les inversions de caràcter mediambiental, per import de 135 milions d'euros, executades al seu dia per Ence”, conclou.