coltanespaña

L'empresa ucraïnesa Ferrexpo continua amb els nivells de producció malgrat la invasió de Rússia. Tal com ha revelat als informes sobre el primer trimestre, la companyia ha aconseguit tirar endavant 2,7 milions de tones de pèl·lets de mineral de ferro, mentre que n'ha venut 2,6 milions. Això suposa un nivell similar al del període anterior i un 11% per sota del quart trimestre del 2021. Després de conèixer-se les dades, es dispara a la borsa més d'un 10%.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

Les bones xifres podrien haver estat fins i tot millors, atès que ha citat certes limitacions operatives i logístiques per la guerra. De fet, els analistes de Liberum detallen que aquestes dades s'han obtingut al 70% de capacitat al març. "La companyia ha aconseguit enviar la major part del producte, atès que els inventaris només han aixecat 100.000 tones durant el trimestre", afirmen.

Aquests experts destaquen que la companyia ha tingut un efectiu net de 159 milions de dòlars al final del trimestre i esperen que augmenti ràpidament, ja que és probable que s'eliminin les inversions no essencials i que els preus dels pèl·lets d'alta qualitat tornin a pujar a preus atractius.

"L'empresa ha fet una bona feina aquest any, no només mantenint les operacions durant una guerra, sinó també impulsant un esforç humanitari a la zona de les seves instal·lacions, i fins i tot oferint oportunitats a la mà d'obra desplaçada", detallen.

La companyia continua operant i exportant producte gràcies a una combinació d'operacions ferroviàries i barcasses cap a Europa per enviar-lo. Les activitats al Mar Negre segueixen suspeses i la direcció està avaluant altres oportunitats d'exportació, ateses les dificultats logístiques a les quals s'enfronta el pèl·let rus que abans anava al Vell Continent.

"És probable que retardi el pagament de dividends i les inversions de capital no essencials. Esperem que la posició de caixa neta de 159 milions de dòlars a finals del primer trimestre del 2021 augmenti ràpidament al ritme de les trameses actuals", expliquen. Això sí, esperen que reprengui els dividends quan s'aclareixi una mica més el conflicte.

Per tot això, els analistes de Liberum reiteren la seva recomanació de compra i situen el seu preu objectiu en 390 lliures esterlines.

Noticias relacionadas

contador