La minera Berkeley, un dels 'chicharros' de l'any al Mercat Continu, ha tornat a disparar-se un 21% a la borsa, fins a 0,29 euros per acció, sense motiu aparent que justifiqui aquestes pujades.
- 0,20€
- -2,18%
Noticia relacionada
Berkeley y Abengoa, la especulación al poder: "Es un peligro meterse en estos títulos"La Borsa d'Austràlia va demanar explicacions a Berkeley la setmana passada per les fortíssimes pujades. La companyia es va disparar un 100% en aquestes últimes cinc jornades, destacant les alces del 31% del dilluns i del 40% del dimecres.
L'empresa va dir que no hi ha 'novetats en el front' més enllà que el projecte de la seva mina d'urani a Retortillo (Salamanca) segueix endavant, i del fet que el preu del 'espot' d'urani -degut a la menor oferta per l'impacte del coronavirus- ha pujat més d'un 30% en el que va d'any.
Totes dues raons semblen insuficients per a explicar tant les últimes alces com el ral·li que registra l'empresa enguany, una empresa que sol ser objecte d'especulació borsària. "El mercat ja únicament funciona arran del número 'tuits' que surten quan comencen a escalfar valors. Hi ha taules que es dediquen a escalfar aquests títols, a sortir-ne i entrar-hi", assenyala un expert de mercat consultat per Bolsamanía.
Des dels mínims de març, és a dir, en només tres mesos, Berkeley s'ha disparat gairebé un 500% amb un volum negociat molt alt. El president de la companyia, Francisco Bellón, considera que el seu projecte estrella a Salamanca no es pot frenar per ideologia. "Aquest pla és importantíssim per a la creació d'ocupació i l'activitat econòmica de la regió de Salamanca", ha declarat aquesta mateixa setmana.