• En el marc del refinançament del gruix del seu deute
Carlos Slim
Carlos Slim, accionista majoritari de FCC

La constructora FCC ha tancat la seva anunciada 'macroemissió' de bons per l’import d’1.350 milions d'euros a través de la seva filial del negoci de l'aigua Aqualia. Segons confirmava aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) està previst que, després de l'aprovació i registre del corresponent fullet, els bons siguin admesos a negociació al mercat no regulat (Global Exchange Market) de la Borsa de Valors de Irlanda (Irish Stock Exchange).

El grup controlat per Carlos Slim va obrir a la tarda de dimecres passat els llibres de la col·locació, que espera tancar aquest dijous. L'emissió s'emmarca en l'acord de refinançament del gruix del deute de la constructora, uns 3.300 milions d'euros del passiu total de 3.850 milions que actualment suporta, que va aconseguir el mes de març amb els seus bancs.

La companyia, també participada per Esther Koplowitz, llança l'emissió, ja que recentment va aconseguir el ràting d’'investment grade' per part de l'agència de qualificació Fitch. Els bons s'han col·locat en dues parts, una de 700 milions d'euros en bons a cinc anys, amb venciment el 2022, i a un tipus d'interès de l’1,413% i una altra de bons per 650 milions a deu anys (2027) i a un preu que supera el 2% (2,629%). La companyia destinarà els recursos que aixequi amb l'operació a l'amortització parcial del seu deute.

En concret, amb el refinançament del deute en el qual s'emmarca aquesta emissió, la companyia pretén reestructurar el saldo viu del passiu que va refinançar el 2014, tant l'anomenat 'tram A', com el que resta de pagar del 'tram B' (uns 130 milions). Es tracta d'un deute que vencia el 2018 i generava un alt cost per a la companyia.

El grup reestructura el gruix del seu deute després del destacat retallada emprès durant l'any passat. En concret, durant el 2016 va reduir el seu passiu en un 34,3% (en uns 1.880 milions d'euros), de manera que al tancament de l'exercici se situava als 3.595 milions, si bé, es va elevar a 3.850 milions durant primer trimestre d'aquest any.

"Amb aquesta operació, el grup avança substancialment en la política d'optimització financera i també en la reordenació del deute bancari romanent", va destacar el seu conseller delegat, Carlos Jarque, en un comunicat. Així mateix, "la companyia continuarà amb la reducció de costos, despeses i una major eficiència operativa, així com una estricta exigència de rendibilitat en els seus nous contractes", va indicar sobre això Jarque.

Noticias relacionadas

contador