• El Departament nord-americà reconeix la col·laboració plena de Grifols durant la investigació
  • La companyia cau un 0,52% a l'IBEX-35
grifols

La Justícia dels EUA ha tancat la investigació que tenia oberta contra Grifols per possibles violacions per pràctiques corruptes. El Departamenteo nord-americà reconeix la col·laboració plena de la companyia durant la investigació. A l'IBEX-35, els inversors no celebren la notícia, ja que Grifols cau un 0,52%.

  • 7,92€
  • 2,53%
  • 11.953,20
  • 1,36%

Fonts de Grifols han explicat que la investigació fa referència a la demanda judicial interposada contra cinc empleats a Nàpols, i ni Grifols ni cap societat del grup ha estat imputada en la causa. La companyia ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Tot i la bona notícia, la companyia cotitza amb caigudes del 0,52% a l'IBEX-35

La companyia ha afegit que ha inclòs en els estats financers auditats la situació de la investigació, i en l'informe d'auditoria de 2015 es reflecteix que, dels cinc empleats imputats, el Tribunal de Nàpols va decidir absoldre'n tres, de manera que el procés judicial va continuar contra dos treballadors.

Grifols va finalitzar també una investigació interna oberta a Itàlia, i al novembre de 2015 es va reunir amb la Justícia nord-americana per traslladar-li les conclusions d'aquesta investigació: "La companyia, així com els seus assessors legals, consideren remota la possibilitat que aquest assumpte arribi a afectar els seus estats financers".

Ara, el Departament de Justícia dels Estats Units, que ha destacat la "plena col·laboració" de Grifols en la investigació, confirma les conclusions de la investigació interna, així com que no es produirà impacte negatiu en la companyia. Grifols ha registrat un benefici net de 264,4 milions d'euros el primer semestre de l'any, un 1,1% més que el mateix període de l'any anterior, i la xifra de negoci de la companyia va créixer un 2,7% entre gener i juny, fins als 1.951,6 milions.

contador