ep archivo   elon musk consejero delegado de tesla
TESLA - Archivo

Tesla afronta aquest dijous una Junta General que sembla clau. Els accionistes de la companyia han de decidir sobre el paquet de compensació salarial d'Elon Musk i el trasllat de l'estat de constitució de l'empresa de Delaware a Texas. El resultat pot 'esclatar' la fúria del magnat i alguns experts creuen que pot influir en la votació sobre el canvi de seu.

  • 260,46$
  • 2,45%

"Musk no votarà sobre la compensació, però podria influir en la votació sobre la reubicació a Texas durant l'Assemblea General Anual", explica Eric Talley, professor de la facultat de dret de la Universitat de Columbia, en declaracions a Jefferies.

Fa uns quants mesos que el fabricant de vehicles elèctrics intenta guanyar-se el favor dels seus accionistes perquè ratifiquin la compensació salarial de 56.000 milions de dòlars d'Elon Musk, aprovada el 2018 i que va ser invalidada per la justícia de Delaware.

Tot i això, Talley creu que la votació no posarà fi als assumptes legals. "Tesla i Musk encara no han presentat una apel·lació davant la Cort Suprema de Delaware. Si la jutgessa McCormick emet una ordre consistent amb la seva opinió inicial, podria convidar Tesla/Musk a argumentar que la votació és significativa per a la Cort Suprema, cosa que podria prendre fins a un any per a una resolució completa”, diu.

A més, veu possible que Musk presenti una demanda per separat contra Tesla per una compensació pels serveis prestats, "que es podria resoldre d'una manera més senzilla, encara que aquest acord, alhora, estaria obert a impugnació".

Respecte a mudar la seu fiscal de l'empresa a Texas, sí que veu probable que aquesta iniciativa tiri endavant, ja que "la llei corporativa de Texas es troba en una etapa primerenca del seu desenvolupament, i això podria ajudar Musk a reconstruir-hi la seva participació si decideixen adoptar un enfocament amigable en dissenyar els seus procediments”.

Tesla ha creat una web expressament per convèncer els accionistes que votin a favor de les propostes de la direcció. "Accionistes de Tesla, el temps s'acaba. Vota ara", destaca la pàgina.

Amb tot, l'analista remarca el risc que hi ha que els tenidors minoristes estiguin subrepresentades en la votació. "Les accions minoristes generalment es mantenen a través d'un corredor que és el posseïdor del rècord final. Això pot afegir nivells i terminis addicionals que dificultin la participació dels accionistes minoristes i podrien esbiaixar la votació cap als accionistes institucionals".

contador