ep fachada de la sede de amadeus en el edificio herre a 2 de marzo de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

La Junta General Ordinària d'Accionistes d'Amadeus, celebrada aquest dijous, ha aprovat la distribució d'un dividend complementari que puja a 0,8 euros per acció, el pagament del qual es farà efectiu el proper 4 de juliol de 2024.

  • 62,58€
  • 0,06%

Aquesta retribució forma part del segon abonament del dividend íntegre final de 1,24 euros per acció de la companyia, del qual 0,44 euros per acció ja es van repartir com a dividend a compte de lexercici el dia 18 de gener de 2024.

Els accionistes d'Amadeus han donat suport, a més, a la participació dels Consellers Executius al Pla d'Accions oa Amadeus Executive Share Plan (AESP), que tindrà una durada de 10 anys. Per tant, no es poden concedir drets en virtut de l'AESP transcorreguts més de 10 anys des que l'aprovi la Junta General d'Accionistes o el Consell d'Administració, qualsevol que s'hagi produït abans.

"El Pla d'Accions d'Amadeus permet l'emissió de drets condicionals a rebre accions de la companyia no subjectes a mètriques de rendiment (RSUs), drets condicionals a rebre accions de la companyia subjectes a mètriques de rendiment (PSUs) i drets condicionals a rebre una remuneració vinculada al valor nocional d'un nombre d'accions de la companyia, subjectes o no a mètriques de rendiment", ha detallat l'empresa.

En aquest sentit, sobre qualsevol període de tres anys, començant amb el període dels 36 mesos anteriors al 31 de desembre del 2026, les accions emeses sota l'AESP no superaran el 2% del capital social ordinari emès de la societat.

De la mateixa manera, Amadeus ha donat 'llum verda' a la reelecció de William Connelly com a conseller independent per un període d'un any, a la de Luis Maroto Camino com a conseller executiu pel mateix lapse de temps, i a les de Pilar García Ceballos-Zúñiga, Stephan Gemkow, Peter Kürpick, Xiaoqun Clever-Steg, Amanda Mesler i Jana Eggers com a consellers/es independents per un any.

La Junta també ha ratificat els comptes anuals de la societat, l'estat d'informació no financera i l'informe anual sobre les remuneracions dels consellers el 2023, així com la gestió desenvolupada pel Consell d'Administració.

contador