dl smurfit kappa group plc ftse 100 industrials industrial goods and services general industrials containers and packaging logo
Sharecast graphic / Josh White

Els títols del gegant irlandès d'embalatge Smurfit Kappa s'enfonsen aquest dimarts un 11% al mercat londinenc després de confirmar que està negociant la seva fusió amb el seu homòleg nord-americà WestRock.

A finals de la setmana passada, Smurtif Kappa ja anunciava que estava negociant els termes d'una possible combinació amb WestRock, que comptaria amb una facturació conjunta de 34.000 milions de dòlars.

En un comunicat datat aquest dilluns, Smurtif Kappa reitera que els Consells d'Administració de totes dues empreses estan abordant les condicions clau d'una possible combinació de negocis per crear Smurfit WestRock, líder global en embalatge sostenible.

Smurfit WestRock es constituiria i domiciliaria a Irlanda, amb seu mundial a Dublín (Irlanda) i operacions a Amèrica del Nord i Amèrica del Sud amb seu a Atlanta (Geòrgia), segons el comunicat emès per Smurfit Kappa. La combinació de negocis es duria a terme mitjançant un acord de reestructuració irlandès en què participaria Smurfit Kappa i una fusió d'una filial amb WestRock.

"Qualsevol combinació d´aquest tipus implicaria per als accionistes de WestRock una contraprestació, principalment, en forma d'accions del grup combinat", afegeix el comunicat.

RAONS ESTRATÈGIQUES I FINANCERES

Els Consells de Smurfit Kappa i WestRock creuen que de la combinació de negocis sorgirà el líder mundial en envasos sostenibles, i expliquen que s'uneixen dues carteres altament complementàries amb una diversitat de productes única i capacitats de sostenibilitat innovadores, amb amplitud i profunditat en solucions de envasat renovables, reciclables i biodegradables. El seu abast geogràfic abastaria 42 països, tenint una presència "molt significativa" tant a Europa com a Amèrica.

A més de la facturació conjunta de 34.000 milions de dòlars, la combinació de les dues companyies dona un Ebitda l'últim any de 5.500 milions.

Des de Smurfit Kappa esperen que aquesta operació, si es concreta, "ofereixi beneficis convincents als accionistes de Smurfit WestRock, amb una estructura de transacció que brinda l'oportunitat perquè els dos grups d'accionistes participin significativament en l'important potencial de valor alcista de Smurfit WestRock".

A més, les accions ordinàries de Smurfit WestRock cotitzarien a la Borsa de Nova York i el grup combinat buscaria la inclusió en un índex d'accions dels EUA "tan aviat com sigui possible a partir de llavors". Paral·lelament, es cancel·laria la cotització premium de Smurfit Kappa a la Borsa de Londres i el grup cotitzaria en el segment estàndard, mentre que Smurfit Kappa deixaria de cotitzar a Euronext Dublín.

"Les converses entre les parts sobre la possible combinació segueixen en curs. Smurfit Kappa i WestRock estan immersos en un procés de 'due diligence' mútua. Els termes i les condicions definitius de qualsevol operació s'establiran en una nova comunicació. Qualsevol combinació de negocis estaria condicionada, entre altres raons, per l'aprovació per part dels accionistes de Smurfit Kappa i WestRock, i per l'obtenció de les autoritzacions reglamentàries necessàries, així com per altres condicions habituals”, destaquen des de Smurfit Kappa.

Olly Anibaba, analista de Third Bridge, assegura que "el mercat europeu està molt saturat, cosa que dificulta que Smurfit Kappa creixi i rauxi més participació de mercat als seus competidors, potser per això les accions ordinàries de Smurfit WestRock cotitzarien a la Borsa de Valors de Nova York".

Noticias relacionadas

contador