ep archivo   bruselas reactiva la investigacion de la compra de air europa por iag y se da hasta 15
AIR EUROPA - Archivo

La fusió entre Air Europa i el Grup IAG ha desencadenat la preocupació entre les associacions CECU i OCU, que han advertit a la Comissió Europea que aquesta decisió, "redueix la lliure competència i per tant l'oferta, cosa que causarà una disminució del nombre de connexions i augmentarà els preus. Unes circumstàncies especialment lesives en un context d'empobriment de les famílies com a conseqüència de la pujada de l'IPC, que ja acumula un increment del 16% en només tres anys".

IAG

  • 1,92€
  • 0,58%

En un comunicat han explicat que, “l'anunciada fusió només augmentaria la quota de mercat dels principals operadors. Amb menys competència, les aerolínies tindran menys incentius per oferir als consumidors més opcions, qualitat i una bona relació qualitat-preu”.

"A causa de l'increment vertiginós de les tarifes aèries l'estiu passat, CECU i OCU insten la Comissió Europea a no doblegar-se els interessos particulars de les companyies aèries i a tenir en compte principalment les necessitats de les persones consumidores".

Les associacions europees de consumidors s'han dirigit als comissaris Vestager i Reynders per expressar-los les seves preocupacions sobre la reducció del nombre de companyies aèries al mercat europeu a causa de les successives fusions i el conseqüent dany per a les persones consumidores europees.

Els han traslladat que, “en un temps en què els consumidors presten especial atenció a la seva economia domèstica, les fusions no solen traduir-se en bones notícies, més aviat el contrari. La Comissió Europea ha de centrar-se en els interessos dels passatgers i no en les reclamacions de les aerolínies en relació amb el que necessiten per consolidar-se i competir al mercat global Les aerolínies en general i les companyies europees en particular, estaran millor situades per competir de forma més efectiva als mercats mundials si s'enfronten a una competència real i satisfan les necessitats reals dels consumidors.”

Noticias relacionadas

contador