illustration des logos de microsoft et d activision blizzard

La Comissió Federal de Comerç dels EUA (FTC, per les sigles en anglès) no cessa en l'afany de bloquejar la compra de l'editor de videojocs Activision Blizzard per part de Microsoft i per valor de 68.700 milions de dòlars, i ha reprès la batalla legal, després de suspendre la seva audiència interna l'estiu.

"La Comissió ha determinat que l'interès públic exigeix que aquest assumpte es resolgui completament i de forma ràpida. Per tant, la comissió torna aquest assumpte a adjudicació", ha escrit l'FTC en un expedient judicial.

Al document també hi ha indicat que "l'audiència de prova en aquest procediment començarà vint-i-un dies després que el Tribunal d'Apel·lacions del Novè Circuit dels Estats Units emeti la seva opinió sobre l'apel·lació de la decisió del tribunal de districte sobre la mesura cautelar preliminar sol·licitada".

Després de conèixer els plans de l'FTC per a una nova audiència, la companyia de Redmond ha assenyalat que "encara anticipem que tancarem la transacció abans del 18 d'octubre i tenim plena confiança en el nostre cas i en els beneficis de l'acord per als jugadors i la competència".

Per part d'Activision Blizzard, Lulu Cheng Meservey, CCO (Chief Communications Officer) de l'empresa, ha escrit a X (abans Twitter) que estan "centrats a treballar amb Microsoft per al tancament", afegint que "com utilitzi l'FTC els limitats recursos dels contribuents és decisió seva”.

L'organisme nord-americà està decidit a paralitzar l'operació i les actuacions judicials continuaran fins i tot si la compra aconsegueix tancar-se.

"La batalla de Lina Khan contra l'adquisició d'Activition per part de Microsoft està passant de ser fanàtica a ser completament estranya. Ella lluitarà contra això molt després que es tanqui l'acord, molt semblant a un dels soldats de l'Eix que van lluitar a la Segona Guerra Mundial en una illa remota molt després que va acabar la guerra", ha afirmat Chris DeMuth Jr, soci de Rangeley Capital, en una entrevista amb Seeking Alpha.

Aquesta mesura de l'FTC es produeix quan l'acord entre les dues companyies està a punt de tancar-se, cosa que es podria produir la setmana que ve, sobretot després que l'autoritat de la competència britànica (Competition and Markets Authority, CMA) els donés el seu vistiplau.

L'opinió preliminar favorable de la CMA implica iniciar una consulta nova que finalitza el 6 d'octubre. La idea de la CMA és comprovar bé certs problemes "residuals" relacionats amb la nova proposta reestructurada que, en principi, atenent les solucions que ha presentat Microsoft per solucionar-los, sembla que són superables.

"La venda dels drets de joc al núvol d'Activivision a Ubisoft respon substancialment a les preocupacions anteriors i obre la porta a l'autorització de l'acord", va subratllar la CMA al comunicat.

En base d'aquest acord reestructurat, Microsoft no adquirirà els drets al núvol dels jocs per a PC i consoles d'Activision existents, ni dels nous jocs llançats per Activision durant els propers 15 anys. En canvi, aquests drets se cediran a Ubisoft Entertainment abans que Microsoft adquireixi Activision.

Noticias relacionadas

contador